Hírek

2017.02.20. 19:50

A dunaújvárosi küldöttség együttműködésekről is tárgyalt

Dunaújváros - A múlt héten pénteken ünnepelte a vajdasági Zombor városa, hogy 1749-ben, ezen a napon szabad királyi város lett.

Dunaújvárosi Hírlap

Dusanka Golubovity polgármester és prim. dr. Zoran Parcsetity, Zombor város közgyülés elnökének meghívására Dunaújváros küldöttsége is részt vett ezen az ünnepi eseményen. A várost Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója, Friedrichné Pethő Ilona kabinetfőnök, valamint Farkas Márta, a Szilágyi Erzsébet tagintézmény vezetője képviselte. Az ünnepi műsor kiállítás-megnyitóval kezdődött a múzeumban, ahol bemutatták Mária Terézia városalapító levelét 1749-ből. Ezután a városi színházban folytatódott a programsorozat.

Friedrichné Pethő Ilona kabinetfőnök, Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója, Dusanka Golubovity, Zombor polgármestere Fotó: amatőr felvétel

A látogatás alatt együttműködésről is tárgyalt Branislav Masulovity múzeumigazgatóval Farkas Lajos, Farkas Márta pedig Tatjana Janicsity, a zombori "Testvériség egység" általános iskola igazgatójával folytatott eszmecserét a jövőbeni együttműködési lehetőségekről. Megbeszélték, hogy a Szilágyi iskola diákjai ez év májusában utaznak el Zomborba, ahol a múzeumba és az iskolába is egyaránt ellátogatnak a Határtalanul! pályázat keretén belül.

A zombori iskola diákjai és pedagógusai pedig szeptemberben érkeznek viszontlátogatásra Dunaújvárosba, illetve a Szilágyi iskolába, ahol egyébként szerb-horvát nyelvet is oktatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!