Hírek

2016.01.14. 16:18

A Fidesz helyi elnöke átadta a szülőszoba felújítására összegyűjtött összeget

Dunaújváros - Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke átadta dr. Mészáros Lajosnak, a kórház főigazgatójának az összegyűjtött összeget. Majd arról a kezdeményezésről beszélt, amely nyomán remélhetőleg összefog a város, Pecsét Istvánért!

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor a helyi Fidesz karácsony előtti jótékonysági akciósorozatáról szólt, amelynek egyik eleme a hagyományos és sikeres báljuk volt, amelynek köszönhetően 62 rászoruló családnak tehették szebbé karácsonyát, másrészt gyűjtöttek a mozi előtti téren, ahol az adományokat forró italokkal hálálták meg. Az ott befolyt összeggel a kórházi bál jótékony céljához kapcsolódtak: nagyjából félmillió forinttal tudnak hozzájárulni a szülőszoba felújításához. Cserna Gáborhoz csatlakozva dr. Mészáros Lajos főigazgató is megköszönte az adományozók segítségét, amelynek köszönhetően megoldják a szülőszoba építészeti felújítását is, méltó helyre kerülnek az új szülőágyak, a szülést figyelő monitorok. A kórházfejlesztést szolgálja majd Tolcsvay Béla és barátainak koncertje is.

Cserna Gábor, dr. Mészáros Lajos és dr. Dorkota Lajos a csütörtöki sajtótájékoztatón.Fotó: Ady Géza

Cserna Gábor olyan bejelentéssel folytatta, amely mérföldkőnek számít: Pecsét István érdekében összefogásra kérte fel Dunaújváros közgyűlésében mandátummal bíró pártok helyi vezetőit, képviselőit, akik első szóra támogatásukról biztosították, így közös gyűjtőakciót szerveznek. Minden párt helyi irodájában 13 és 15 óra között várják azokat, akik hozzájárulnának Pecsét István gyógyulásához. Dr. Dorkota Lajos az üzenet értékű összefogásra hívta fel a figyelmet, mint mondta: az aktivisták ezúttal nem kopogtató cédulákért járják majd a várost, hanem kétszáz forintokért. Mert nem kérnek sokat: kétszáz forintot - így a közel ötvenezres városban összejöhet a külföldi gyógykezeléshez szükséges összeg. Cserna elmondta azt is, hogy telefonon egyeztetett Schrick Istvánnal, aki Rácalmás támogatásáról biztosította a jó ügyet. Magyar András, a Kereskedelmi iskola igazgatója a helyi pedagógus társadalom összefogásáról tájékoztatta a városvezetőt, aki megkeresi a helyi cégek vezetőit is - mert az idő nagyon szorít.... A médián keresztül is kéri a Fidesz helyi elnöke, Dunaújváros polgármestere a civil szervezetek csatlakozását is. Szeretné, ha adománygyűjtő-pontokat alakítanának ki a város több helyén, segítenének, ahogyan tették azt már nagyon sokszor a jó ügyek szolgálatában. A kórházban is lesz egy ilyen gyűjtőpont, tájékoztatta a duol.hu-t Mészáros Lajos főigazgató a sajtótájékoztató után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!