Hírek

2012.11.26. 16:22

A fő kérdés: mi a szándékuk a tulajdonosoknak a Dunaferr-rel?

A napokban készülnek találkozni a vasmű tulajdonosaival a helyi érdekvédelmi vezetők. Biztos, hogy útjukat és tárgyalásaikat feszült figyelemmel kísérik itthon.

- Legelőször is szeretnénk a nyolc hónapja eredménytelenül tartó áldatlan vitát lezárni arról, hogy a vasműben bevezetni tervezett új prémiumrendszer anyagi alapjába ki, honnan és mennyit fizet be? - fogalmazta meg a szerinte legfontosabb kérdéskört Mucsi Zoltán, a Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke.



- E témában is hajlandók kompromisszumokra. Ha ezen túl leszünk, akkor elhárul az akadály a prémiumrendszer jövő évi bevezetése elől, és ez esetben nem látom akadályát annak, hogy az elmaradt bérfejlesztésről is megállapodjunk - jegyezte meg Mucsi.

Hozzátette: mindenképpen érdeklődni akarnak a Donbass stratégiájáról. Arról, hogy mi a szándékuk a dunaújvárosi vasmű alapanyaggyártó üzemeivel? Felújítják például a kohót? Leállítják az úgynevezett meleg vonalat? Mi lesz a társaságcsoport jövője? Hasonlóan fogalmazott Csapó Tamás, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet elnöke. 

- Nagy kérdés, hogy mennyi időt tudunk tölteni a tulajdonosokkal, mert még a prémiumrendszernél és a bérfejlesztésnél is sokkal jobban izgat mindenkit a vasműben, hogy mi a szándékuk a Dunaferr-rel? Erre szeretnénk egyenes választ kapni. Szívesen elmondjuk a véleményünket is, ha kíváncsiak rá...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!