Hírek

2014.03.31. 17:35

Föld Órája: látványos flash-mob a széchenyisektől

Dunaújváros - Hazánkban idén közel háromszáz intézmény csatlakozott a Föld Órája akcióhoz. Köztük volt a Széchenyi gimnázium is.

Szabó Szabolcs

Vidám, látványos akció a Széchenyi gimnázium udvarán - 120 tanuló csatlakozott a diákönkormányzat szervezte kampányhoz

Március 29-én, az elmúlt hétvége szombatján az ország 73 településén közel három és fél ezer önkéntes csatlakozott a Föld Órája néven futó nemzetközi figyelemfelkeltő akcióhoz.

A Széchenyi István Gimnázium diákjai hétfőn délelőtt egy látványos közösségi akcióval csatlakoztak a világot átszövő kezdeményezéshez.

Egy kis történelem: a Föld Órája akciósorozat a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra probálja felhívni a figyelmet Az akció keretében minden év utolsó szombatján arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

A Föld Órája 2007 óta egy ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert cselekvésre és tudatos fogyasztásra késztető mozgalommá nőtte ki magát.

A kezdeményezéshez Magyarország először 2008-ban csatlakozott, 2011 óta pedig az akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is. A Széchenyi István Gimnázium diákönkormányzat szervezte akciósorozat a múlt héten figyelemfelkeltő kampánnyal indult, hétfőn délelőtt pedig százhúsz diák és több pedagógus egy flashmob keretében földgolyót formázva csatlakozott a Föld Órája nemzetközi akció üzenetéhez és környezetvédelmi programjához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!