Hírek

2016.12.13. 16:50

A főszervező gratulált, és büszke a jégre lépő gyerekek teljesítményére

Dunaújváros - Az elmúlt két hét végén szurkolhattunk a X. Santa Claus Kupa sikeréért és a dunaújvárosi jégkorongcsapatok minél jobb eredményeiért.

Balogh Tamás

A rendezvény lebonyolítói hibátlanra, a megjelenő együttesek pedig jelesre vizsgáztak. December 11-12-én az U9-esek vívták meg a csatáikat a jégcsarnokban.

A környező országok legrangosabb eseményévé nőtte ki magát a Babic Vladimír, Jávorics Gábor, Kis Attila és Palkó Dorottya alkotta edzői csoport által szervezett Santa Claus Cup. Ezt a jelentkezők nagy létszáma - a két hét végén harmincöt csapat -, valamint a résztvevő rangos klubok is igazolták. Az esemény külsőségei és precíz lebonyolítása is a legjobbakat jellemzi. A külső támogatók ereje és a szülőkből álló önkéntesek kiváló munkája ismét nemzetközi sikert aratott.

A Dunaújvárosi Acélbikák kupán szereplő két csapata az edzőikkel

Most szombaton és vasárnap ismét megjelentek a cseh, a szlovák, a román és a magyar hokiklubok legjobb U9-es csapatai, hogy eldöntsék az elsőség kérdését. A X. Santa Claus Cup-ot végül a cseh Piráti Chomutov A" csapata vihette magával a szintén cseh HC Orlici Unicov és a Vasas SC Budapest A" előtt. A házigazda Dunaújvárosi Acélbikák A" gárdája az ötödik, a kicsik pedig a tizennegyedik helyen végeztek.

Babic Vladimír, a tornasorozat főszervezője lapunknak elmondta, hogy az elmúlt két hét végére összesen harmincöt csapat nevezett be.

Az egyik szülő, Tóth Flóriánné által jutalomként hozott torta, aminek természetesen nagyon örültek a gyerekek Fotó: Zsedrovits Enikő

- Nagyon büszke vagyok minden gyerekre, aki játszott a tornán. A két nap alatt sokat fejlődtek, ezért minél több hasonló rendezvényen kell részt vennünk, mert akkor tudunk kellően fejlődni és partiban lenni az ilyen komoly egyesületekkel, mint amilyenek ezúttal is jégre léptek. Gratulálok a gyerekeknek a teljesítményükhöz, és mellette nagyon szépen köszönöm a szülőknek a hatalmas segítségüket, mert nélkülük nem tudtuk volna lebonyolítani ezt az eseményt! - fogalmazott.

Tóth Flóriánné

Kis Attila edző a szervezésből és a lebonyolításból is kivette a részét. Szakemberként a következőket nyilatkozta: - Hiába lövünk valakiknek akár húsz gólt is, az nem azt jelenti, hogy mi vagyunk a legjobbak. Az erősebb ellenfelek ellen lehet fejlődni. Kiderülnek a hibáink, és megtudjuk, miben kell még fejlődnünk. A kupasorozat egyik fontos tapasztalata, hogy a jövőben több egyéni képzést kell végezzünk, hogy ezzel kijavítsuk a gyerekeknek azokat a hibáit, amit többször is elkövettek.

Mint elhangzott, a szülők a legfontosabb támogatók. Egyikőjük, Tóth Flóriánné a torna végeztével egy rövid köszöntőt mondott, s finom tortával is jutalmazta az ünneplőket. - A szülőkkel együtt ezzel a kis finomsággal szerettük volna a gyerekek és az edzők teljesítményét jelképesen meghálálni. Önkéntes munkánk nem áldozat, ezért mi bőségesen kapunk örömöt, tapasztalatot és sikert. Láttam az arcokon a csalódottságot és az örömöt is. Mindent megéltünk a nyolc meccs alatt ebben a két napban.

Révészné Papp Henriett így fogalmazott: - A kisfiammal, Levivel (aki most a DAB A-ban játszik) tartottam ezen a hét végén is. Nem kellett neki prémiumot sem ígérni, mert tudja, hogy jól kell szerepelni. Nekem és a többi szülőnek is fontos az eredmény, jobban izgulunk, mint a gyerekek.

Két szülő, Fáncsik Iván és Mizerák Eszter - gyermekükkel örülnek Fotó: Balogh Tamás

Mizerák Eszter: - Végezhettünk volna előrébb is, de amikor látjuk csemetéinket a jégen küzdeni, akkor mindenképpen elégedettek vagyunk. Amíg azt látom, a gyerekemet boldoggá teszi, hogy a pályán lehet, szereti, tiszteli és felnéz az edzőjére, akitől nap, mint nap új impulzusokat kap, hogy még jobb legyen, akkor minden érte hozott áldozat édes lesz.

Fáncsik Iván: - Biztosan van abban valami igazság, hogy mi, felnőttek a gyerekünkből szeretnénk a saját álmainkat is kihozni, de a jövőjük kilencven százalékban rajtuk, a hozzáállásukon múlik. Én a lehetőséget megpróbálom százszázalékosan biztosítani hozzá.

Most pedig következzen a kis főszereplők közül néhány vélemény.

Tóth Flórián

Tóth Flórián: - Én lettem az A" csapat legjobb játékosa. Védekezni és támadni is kellett. Volt, amikor már nagyon elfáradtam. Akkor pihentem egy kicsit, és mentem tovább!

Halász Márk

Halász Márk: - Én lettem a kupa legjobb kapusa! A DAB A"-ban játszom, nagyon büszke vagyok az eredményre. Nehéz volt a torna, jó ellenfelek, nagyon jó csatárok és kapusok is voltak. Akadtak nagyon erős lövések is, bevallom azoktól egy picit féltem.


Hajnal Bálint

Hajnal Bálint: - A DAB B" csapatának lettem a legjobb játékosa. Egy nagyon szép díjat kaptam, és büszke is vagyok rá. Csatár vagyok és gólt is tudok lőni. Jövőre is a legjobb szeretnék lenni.

Berkes Zalán

Berkes Zalán: - A B" együttesben játszottam, csatár vagyok. Tudok támadni, cselezni, gólt lőni, emellett vissza is megyek! Erős vagyok, ezért most a félpályáról is betaláltam!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!