Hírek

2008.07.23. 02:29

A fővadász, mint jelölt

Nagykarácsony - A vasárnapi helyhatósági választásra készülve, ezúttal a község hatodik polgármester-jelöltjét mutatjuk be. Aki nem Nagykarácsonyban született, de hét év után itteni embernek érzi magát.

Pekarek János

Bár öt évet leszámítva, mindig az erdő-, mező- és vadgazdálkodásban dolgozott, abban a bizonyos öt esztendőben, építőipari munkásként talán maradandóbbat alkotott: ő készítette a Parlamentben a Szent Korona kőtalapzatát, dolgozott a West End City Center belső, a moszkvai magyar nagykövetség külső gránitburkolatán.

Megválasztása esetén továbbra is megtartaná vadászi munkáját. Talán azért is, mert Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony földtulajdonosi közösségének képviselőjeként megőrizte a község vadászterületét, s a tervezett Mikulásfalva erdőterületének kivonásakor, ő spórolt meg harminchat millió forint kiadást. Fanyar mosollyal említi, amióta leadta a választásra a jelölőcéduláit, azóta a helyi kocsmapolitikusok csak jöttmentként emlegetik.

Úgy tartja, a faluban ma aszfaltos útról álmodni csak hiú ábránd - ami majd akkor változik meg, ha a községhez érkezik az M8-as autópálya. Ám az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv pályázatait kihasználva, főként a turisztikai lehetőségeket kellene kihasználni. Szerinte a jelenlegi tervekkel ellentétben nem Daruszentmiklós, hanem Nagykarácsony területén kellene telepíteni azt az új erdőt, aminek létesítése kötelező a Mikulásfalva-terv területének erdőművelési ágból való kivonása miatt - de magát az erdőt is meghagyná, csak parkerdőként!

Nagyon nem tetszik a vadászmesternek, hogy a választási kampánnyal a sárdobálás is megkezdődött a faluban. Ám biztos benne, hogy győzelme esetén képes lesz mindenkivel együttműködni - az őszinteség alapján. Azután is megtartaná vadászi munkáját, bár egy fizikai munkást felvenne a vadásztársasághoz - s polgármesterként nem kérne több fizetést, mint a jelenlegi fizetése. A falu négy év múlva ünnepli alapításának 60. évfordulóját, mondja. Ezt szerinte mindenképpen meg kell ünnepelni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!