Hírek

2016.12.02. 18:40

A gép számolja ki helyettük - Rendhagyó matematikaórát tartottak a Pannon Oktatási Központban

Dunaújváros - Rendhagyó, bemutató matematikaórát tartottak pénteken a Pannon Oktatási Központban.

Balla Tibor

Hogy mitől rendhagyó egy matematikaóra? Attól, hogy egy GeoGebra elnevezésű számítógépes program használatát tanulják a diákok a szokásos analóg módszerek helyett Pásti Emese matematika-fizika tanár irányításával.


Fontos tudni, hogy ez egy olyan, világszerte 190 országban ismert, nyílt forráskódú, tehát ingyenes, platformfüggetlen, magyar fordításban is elérhető dinamikus matematikai program, amely szinte minden korosztály oktatásában alkalmazható. Témájában kapcsolódik a geometriához, az algebrához, az analízishez és a statisztikához is. Egyrészt dinamikus geometriai program, másrészt pedig egy computer algebrai rendszer. Egyik legfontosabb előnye, hogy segítségével különböző műveleteket és absztrakt fogalmakat szemléltethetnek a diákok számára. A szoftverrel készült segédanyagok is elérhetők az interneten, így a reprezentációk közötti összefüggéseket is könnyű felismerniük. Az interaktív oktatószoftver többféle alkalmazási területével szinte a teljes általános és középiskolai tananyagot lefedi.

A hatszög szögeinek kiszámítása során látható volt, hogy az oktatás modern szemléletűvé, élményközpontúvá tehető vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!