Hírek

2016.05.29. 17:10

A gyerekbázis: a kúria udvara! - Színpadon és színpad előtt a gyerekek

Rácalmás - Nézőként és szereplőként is aktívak voltak a rácalmási gyerekek a kúriában rendezett gyereknapon.

Pekarek János

Talán a népi játékok aratták a legnagyobb sikert a vasárnapi rácalmási gyereknapon a Jankovich-kúria udvarán: igaz, az egyszerű, mégis furfangos készségek némelyikével bizonyára nem először találkozott az ifjú közönség.

Ez (is) egy olyan gyereknap volt, amelyen a gyermekek és unokák nemzedékei nem csak, sőt: nem elsősorban nézőként vettek részt. Bár a Holló együttes Vándormuzsikusok című zenés darabja egyértelműen nézőtéri szájtátásra, kacagásra és izgalomra adott lehetőséget - ezután számos olyan produkció következett a színpadon, amelyeknek nem csak önfeledt nézői, hanem tevékeny és ügyes főszereplői is voltak a rácalmási gyerekek.

Helmeczi Gergő és Szikszai Tamara a rácalmási kreatív napon. Fotó: Zsedrovits Enikő

Így például a művelődési ház dzsesszbalett-csoportjai szerintem bármely fesztiválon megállták volna helyüket bemutatóikkal. Csakúgy, mint a könyvtár Cimbora klubjának irodalmi összeállítása, vagy a Manóvár óvoda neveltjeinek kissé elfogódott, de nagy átéléssel előadott műsora.

A délutáni rekkenő hőségben is sok nézőt vonzott a Hókirálynő Meseszínpad vidám előadása, amelyben a Mátyás királynak tulajdonított jószándékú, igaz, a középkori hangulatnak megfelelően néhol kissé vaskos tréfákat jelenítették meg. S persze volt kézműves játszóház, ugrálóvár, lovaglás, arcfestés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!