Hírek

2014.05.26. 17:15

Rácalmási programok a gyerekek nagy örömére

Rácalmás - A Jankovich-kúria két rendezvénynek is helyet biztosított az utóbbi napokban - mindkettő a Gyermekek örömét, szórakozását szolgálta.

Körmendi Erzsébet

Limbo, limbo, limbo... A rácalmási Manóvár Óvoda katica csoportjának gyermekei tánccal kápráztatták el a nézőközönséget a vasárnapi Gyermeknapon

A KLIK tankerületi gyermekvédelmi munkaközössége meghívására a környező települések általános iskoláiból tizenhét csapat játszott, versenyzett pénteken délután a Jankovich-kúriában. Tétje nem volt az akadálypályának, hiszen helyezéseket nem osztottak ki a csapatok között. Ahogyan a fő szervező, Füléné Perusza Katalin, rácalmási pedagógus mondta: minden résztvevő nyertes, mert játszik egy nagyot a barátaival, osztálytársaival. Márkliné Huszárik Mária, a munkaközösség vezetője köszönte mindenkinek segítséget. Az önkormányzat rendelkezésükre bocsátotta a kúriát, a képviselőtestület támogatást is megszavazott, hogy minden gyerek ajándékkal térhessen haza a rendezvényről, a Napfény Nyugdíjasklub kenyérlángossal, almával, a tagok házi készítésű süteményeivel és limonádéval vendégelte meg a nebulókat.

Kiss József, a Jankovich iskola igazgatója ismertette a rendezvény célját: azok a diákok is jól érezzék magukat egy felhőtlen délutánon, akik nem tudnak elmenni kirándulni, táborba. Schrick István polgármester is jó szórakozást kívánt a gyerekeknek. Nem is volt abban hiány, hiszen olyan játékos feladatokat kellett teljesíteni az akadálypályán, amit mindenki meg tud oldani. Célbadobás fenyőtobozzal, lajhármászás, labdakeresés bekötött szemmel, szókirakó, zsákbanfutás... és még sorolhatnánk.

Az önkormányzatnak köszönhetően a hagyományos, nagy gyermeknapi buli volt vasárnap délután is a kúriában. A színvonalas színpadi produkciók mellett idén nagy különlegességet is kaptak ajándékba a kicsik: történelmi bajvívók érkeztek a településre Diósdról, akik lovagi tornával kápráztattak el mindenkit (még a felnőtteket is), utána a gyerkőcök kipróbálhatták a fegyvereket is. Jó móka volt.

A műsorban felléptek a Jankovich iskola diákjai, a művelődési ház táncosai és cimbora klubjának tagjai. A Manóvár Óvoda katica csoportosai zenés-táncos előadását vastaps kísérte, igazi buli hangulatot teremtettek a színpad előtt. A Bóbita Együttes bevonta a produkciójába a gyerekeket is, és interaktív volt a Napraforgó meseszínpadi előadás is.

A rendezvény kísérő programjai gondoskodtak arról, hogy azok a gyerekek se unatkozzanak, akiket nem kötnek le a gondosan összeválogatott műsorszámok. Ugyanis volt ugrálóvár, kézműves foglalkozás, arcfestés, hajfonás, pónilovaglás, különböző édes finomságok és más különlegességek.

Nagyvenyimen folytatódik a gyermeknapi kavalkád június 1-én, szombaton délután egy órától. Mazsorettek, sorversenyek, aszfaltrajz, hiphopp, táncház a néptáncosokkal, tombolasorsolás, eredményhirdetés szerepel a kínálatban, végül Vigyázat, vadnyugat! címmel a szegedi Miniszínház műsorát láthatják a kicsinyek a Kossuth iskolában. Az udvaron játszóház, kalandkamion, ugrálóvár, arcfestés, csillámtetoválás, rajzverseny, Ki, mit tud?-totó. Az utóbbiak is ingyenesek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!