Hírek

2016.03.03. 08:05

A gyilkossággal gyanúsított Gál Roland lemondott önkormányzati képviselői megbízatásáról

Az előzetes letartóztatásban lévő Gál Roland lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról. Időközi választás lesz Dunaújváros 4-es körzetében.

duol.hu

Dunaújváros önkormányzatának sajtószóvivője közleményben tájékoztatta lapunkat tegnap reggel arról, hogy „a 2014. október 12-én megválasztott helyi önkormányzati képviselő, Gál Roland 2016. február 29-én, hétfőn kelt nyilatkozatával írásban mondott le önkormányzati képviselői megbízatásáról.”

Ezzel hivatalosan is igazolást nyert az az információ, amit lapunk, a Dunaújvárosi Hírlap már tegnap közölt.A képviselői mandátumról lemondó nyilatkozat március 1-jén, kedden reggel 8 órára érkezett meg a helyi választási irodára, ezért választási törvény alapján ezen a napon – március 1. – szűnt meg a képviselői megbízatása.

A helyi választási bizottság március 4-én, ma reggel 8 órakor kezdődő ülésén dönt Dunaújváros 4-es számú egyéni választókerületében az időközi választás kitűzéséről. Mint ismeretes, a Petőfi utcai történet február 10-én kezdődött, és két nappal később vált teljesen egyértelművé a nyilvánosság számára is, hogy emberölés megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték a város önkormányzati képviselőjét, Gál Rolandot is.

A Fidesz február 12-én függesztette fel Gál párt- és önkormányzati frakció tagságát. A közgyűlés pedig február 22-én felmentette bizottsági tisztségeiből, közbiztonsági tanácsnoki pozíciójából és a DF-DKA Kézilabda Akadémia Nkft. felügyelőbizottsági tagságából. Majd február 29-én képviselői mandátumról önként mondott le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!