Hírek

2017.02.12. 20:10

A hagyományok szerint idén is megszervezte a városi kamara a vállalkozók bálját

Dunaújváros - A helyi gazdaság képviselői közötti közösségépítést célzó bálon idén is átadták az Év Vállalkozása díjakat. A tombola bevétele közcélt szolgál majd, a lényeg a jó szórakozás volt - ezen a téren idén is jól teljesített a rendezvény.

Kovalcsik Katalin

A bálozókat a mostani rendezvényen is a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Králik Gyula köszöntötte. Érdekes aspektusból indulva, a telelő madarak „asztalközösségét", a közös túlélés érdekében kialakított együttműködését bemutatva emelte ki: „lehet, lenne mit tanulni égi barátainktól annak érdekében, hogy mi is hasonló hatékonysággal és eredményességgel nézzünk szembe saját életterünk, munkánk, hivatásunk, vállalkozói tevékenységünk kihívásaival."

A bálozókat Králik Gyula, a városi kamara elnöke köszöntötte, immár hetedszer

A megnyitót követően a My Way Dance Scool műsorát csodálhatták meg a rendezvény résztvevői, majd ismét hivatalos esemény helyszínévé változott a táncparkett. A városi kamara által alapított Év Vállalkozása díjak az elmúlt évben kiemelkedő teljesítményt, és hosszabb távon is a térség közössége számára fontos szerepet betöltő tevékenységet ismerik el. Idén a helyi kamara három tagozatából választottak egy-egy díjazottat. A kézműves tagozat elsősorban a kisvállalkozásokat képviseli, a díjukat Jakó Tamás kapta, aki az 1989-es kezdet óta egyéni vállalkozóként dolgozik, ugyanakkor két cukrászdáját, az ott kapható fagylaltok, cukrásztermékek minőségét gyakorlatilag mindenki ismeri, elismeri a városban. És szaktudását sok-sok, a szakma gyakorlati fogásait ott elsajátító cukrász vitte sikeresen magával életére szólóan.

Díjazott vállalkozások képviselői az elismerésekkel: Jakó Tamás, Tarány Gábor (DAK Kft.), Szabó Gyula (Portolan Kft.) Fotó: Ady Géza

A kereskedelmi tagozattól az ISD Portolan Kft. kapott díjat. Az 1992 óta működő logisztikai vállalkozás elsősorban a Dunaferrt szolgálja ki a szállítmányozás terén, azonban az elmúlt két és fél évtized során piacának egyik legelismertebb hazai vállalkozásává nőtte ki magát szakmai tevékenységével. A díjat a cég által üzemeltetett helyi kikötő vezetője, Szabó Gyula vette át.

A My Way Dance Scool táncosai energikus műsorral szórakoztatták a megnyitó után a résztvevőket

Az ipari tagozat díjazottja, a DAK Acélszerkezeti Kft. szintén sok évtizednyi szakmai hagyományt visz magával. Sikeres a vállalkozás, amely az elmúlt időszakban kimagasló elismeréseket kapott, legutóbb nemzetközi megmérettetésen, középvállalatok kategóriában a „Minőség-Innováció Díj" nyertese lett, erről a hazai gazdasági sajtó a vezető hírek között számolt be, ahogy lapunk is.

A helyi gazdasági élet kiemelkedő képviselői találkozhatnak a bálon minden évben, ünnep ez az este

Tarány Gábor, a cég ügyvezetője a kamarai elismerés átvételekor elmondta, büszkék a nemzetközi díjakra, de a legbüszkébbek az Év Vállalkozása díjra, mert ez annak a közösségnek az elismerése, ahol élnek, dolgoznak.

A bál sztárvendége Polyák Lilla volt, akinek élményt adó műsorát követően még sokáig tartott a bál.

A szervezők, a megvalósítás hagyományos partnercégei elégedettek lehettek az idei rendezvénnyel is

Nemzetközi részvételt finanszíroz

A városi kamara támogatást nyújt a szakmai világversenyeken részt vevő fiatal szakemberek, valamint szakképző iskolai tanulók versenyre való felkészüléséhez, illetve a dobogós helyezés elérése esetén az erkölcsi elismerés mellett részükre ünnepélyes keretek között átadott emléktárgyakat finanszírozza. Épp most hirdették meg a nemzetközi versenyekre a jelentkezési lehetőségeket (bővebben ebben a témában a www.dkik.hu oldalon tájékozódhat), a kapcsolódó támogatásra szánt, elkülönített keretösszeg a tombolabevételből idén több mint háromszázezer forinttal bővült.

Díszoklevél ötven év munkájáért

A Momert Zrt. jogelődje ötven évvel ezelőtt alakult meg Dunaújvárosban, ennek alkalmából a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége díszoklevelet adott át Urbán Lászlónak, a cég legendás vezetőjének. A kamara életében is aktív szerepet játszó mérnök, üzletember az évtizedek során olyan vállalatot hozott létre, amely innovatív megoldásokkal, magas hozzáadott értékkel képes volt, és ma is képes piacvezető termékeket létrehozni, biztosítva a cég nyereséges működését, és az ott dolgozók és azok családjainak a megélhetését. A cég ma több lábon áll, és ez a korábbi évtizedek sikeres működésének eredménye: a beszállítói program keretén belül multinacionális vállalatoknak bérgyártásban készülnek részegységek, világszínvonalon. Helyben készülnek a mérlegek, a kávéfőzők, saját márkanév alatt a kis háztartási készülékek teljes választéka kerül a hazai áruházak polcára. Ezeket a termékeket emellett a világ több mint 40 országába exportálják.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!