Hírek

2011.10.21. 02:26

A hajléktalanokat próbálják beszorítani

Dunaújváros - Rend szempontjából a város egyik neuralgikus pontja a kistemető. Most, ha minden igaz, talán kicsit hosszabb távon is sikerül javítani az állapotokon.

Boda András

Nem véletlenül: a kistemető átmenő gyalogosforgalma sajnos egyelőre megszüntethetetlen (bár tavasszal a bekerítésre is tettünk halvány kísérletet - a hivatal hivatalos árajánlata természetesen értelmezhetetlen magasságokat ostromolt), a fő gondot viszont szemétszempontból a temetőben tanyázó hajléktalanok jelentik. Vagy, híreink szerint: jelentették.

Oláh János, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány általános igazgatója ugyanis elmondta: még a küszöbön álló fagyos éjszakák előtt igyekeznek beszorítani a radari hajléktalanszállóra minden utcán élőt, így a kistemető lakóinak is ultimátumot adtak, holnapig. Kapacitásuk, helyük van, kényszeríteni persze senkit nem áll módjukban, de próbálják meggyőzni az embereket. Nagy segítségükre van mindebben a rendőrség, a közterület-felügyelet, a városőrök és a lakosság is.

Jövő csütörtökön vagy pénteken pedig a hajléktalanszálló lakói tisztítják meg a területet - reméljük, jó időre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!