Az idén legalább 55-60 mázsa halat telepítenek

2016. március 25., 20:40 szerző: Pekarek János fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros - Kiderült, hogy jó program is lehet a haltelepítésből: végignéztünk egy ilyen akciót a strandon!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az Előszállás menti Róbertvölgyi-tógazdaságban nevelt háromnyaras pontyok nagyobb része a sporthorgász egyesület úgynevezett északi öblébe került - köznyelven szólva a szabad strand vizébe. A háromnyaras pontyokat meglepően sokan várták a parton: nemcsak horgászok, hanem sétálók is, köztük örvendetesen sok kisgyerek. Akik így legalább látták, hogy milyen kemény munka a haltelepítés és a halgazdálkodás.

A háromnyaras pontyoknak a jelek szerint viszont nem nagyon volt kedvükre a lakóhely-változtatás. A vízbe vezető műanyag cső (leginkább: hosszú zsák) alsó végénél rekedt meg a többségük, és nem is igyekezett tovább, a szabadság felé. Úgy kellett kézzel elkeverni őket, némelyik pedig egyenesen újraélesztésre szorult: a fiatal halőr percekig mozgatta a vízben, mire végre magához tért, és néhány farkcsapással elúszott.

Sok halnak nem is nagyon akarózott kiúszni a tartályból: kézzel kellett segíteni nekik itt is

A horgászok közül volt, aki röviden summázta a helyzetet: szépek, jelentette ki a halakra, és elégedetten távozott. Ám akadt olyan néző is, aki az ellenkező álláspontot foglalta el: szerinte a halak ugyanis kifejezetten kicsik!

Ebből rövid vita is kerekedett: egy idős sporttárs védelmébe vette az állományt, leszögezve, hogy az új telepítésű halak átlagsúlya bőven megvan két kiló!

Ebben mi természetesen nem foglalunk állást - csak megjegyezzük, hogy a jelenlévők többsége az utóbbi véleményt pártolta.

Az idén a halgazdálkodási terv szerint legalább 55-60 mázsa halat telepítenek a horgászegyesület vizeibe - jövőre pedig ennél minimum öt százalékkal nagyobb halmennyiséget kell vízbe engedni Dunaújvárosnál!

 

 

 

 

Pekarek János

2016. március 25., 20:40 szerző: Pekarek János fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...