Hírek

2014.10.28. 17:55

A halottak napi hétvégére fokozott figyelemmel készülnek

Mezőfalva - Emlékezéshez méltó körülmények fogadják majd halottak napja alkalmából a mezőfalvi temetőbe kilátogató hozzátartozókat.

Horváth László

Mindenszentek előtti körképünk következik hasznos információkkal:

- A temetőben folyamatosan történik a takarítás, a szemét elhordása, a falevelek összeszedése, a kaszálás - tudtuk meg a mezőfalvi temető családi vállalkozású gondnokságának egyik vezetőjétől Turcsán Józseftől. Az üzemeltető mindent megtesz, hogy méltó körülmények között tudjanak az emberek most is, mint mindig kimenni, az elhunytakról megemlékezni. Az ünnepek alkalmával igyekeznek a nyitva tartást az igényekhez igazítani. Turcsán János temetőgondnok folyamatosan kinn tartózkodik, így a szociális helyiség is meghosszabbított ideig áll rendelkezésre.

Megkérdeztük a polgárőröket, hogy az idén is számíthatunk-e a segítségükre? Cseke Ottó a mezőfalvi polgárőrség vezetőségi tagja kérdésünkre válaszolva elmondta: megerősített szolgálattal, péntektől vasárnapig három napon keresztül fokozott figyelemmel biztosítják a temető forgalmát. A nyugodt és békés megemlékezéshez azonban nem csak a polgárőrök jelenlétére van szükség...

- Fontos, hogy a látogatók is körültekintően járjanak el, amikor a parkolókban hagyják a járműveiket. A hátsó ülésen, vagy a szomszédos síron lerakott táskák mindig kihívást jelentenek a tolvajoknak - emelte ki a legfontosabb tudnivalókat Cseke Ottó.

Szintén a halottak napi temetőlátogatáshoz kapcsolódik a helyi önkéntes tűzoltók vezetőjének felhívása. Kaltenecker Miklós elnök a gyertyagyújtás veszélyeire figyelmeztet. A száraz avar és a virágdekorációk anyagának lángra lobbanása nem egyszer okozott tüzet az ünnepek történetében, így kérik az emlékezőket: Óvatosan, és nagy gondossággal helyezzék el a mécseseket! Legbiztonságosabbak a zárt lámpások, mert ott nem nyílt lánggal ég a gyertya.

Végül Kristofory Valter katolikus plébános osztott meg lapunkkal néhány információt: a halottak napi szentmisét november elsején, szombaton reggel 8.30- tól tartja a Magyarok Nagyasszonya templomban. Délelőtt 10 órától pedig a temetőben ökumenikus szentmise segítségével emlékezhetünk meg elhunyt hozzátartozóinkról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!