Hírek

2014.04.04. 18:40

A hazai föld védelme és a gazdák segítése

Az itthon csomagolt termékek ÁFA tartalmának csökkentését, egy helyben felépülő traktorgyárat és a magyar föld védelmét ígérte Dedecsik Ferenc, a Független Kisgazda Földmunkás és Polgári Párt képviselőjelöltje.

Gallai Péter

A volt 108-as Sörbár épületében tartott kampányzáró gyűlésen az FKGP megyei elnöke azzal kezdte, hogy kormányra jutásuk esetén a földtörvényt azonnal megváltoztatják: Az eladási moratóriumot legalább tíz évvel ki kell tolni, a magyar paraszt nem tud versenyezni a földekért a külföldiekkel, akik akár féláron, nevetve veszik meg a területeket..

Dedecsik Ferenc az ÁFA esetében arról beszélt: amikor ezer forintért vásárolunk, akkor abból harminc százalékért adót veszünk. Magyarország mezőgazdasági ország, de olyan mértékben adóztatják az élelmiszert, hogy ezzel csökken a fogyasztás. Persze kell ez a bevétel, de mi azt mondjuk, hogy a csomagolatlan élelmiszer ÁFA-ja legyen öt százalék. Ezzel a kistermelők, a hazai gazdák versenyelőnybe kerülnek. A párt a Dunaferr ügyét is kiemelten kezeli, Dedecsik szerint az év végéig még ezer-ezerötszáz munkahelyet szerveznek ki. Erre is reagálva gyorsan létrehozzák a dunaújvárosi traktorgyárat. Egy ekkora ipari városban szükség van ilyen munkahelyteremtő beruházásra, az olcsó, könnyen szerelhető traktorra pedig igény.

- Április 6-án el kell dönteni, milyen jövőt választanak. Amennyiben rám szavaznak, akkor együtt megvalósítjuk a terveinket - zárta a 4-es választókerület jelöltje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!