Hírek

2017.08.20. 19:25

Egyházi, nemzeti, állami ünnepünkön, amelynek most is van érvényes üzenete

DUNAÚJVÁROS A város és polgárai ezúttal is a Szalki-szigeten köszönthették az államalapítás ünnepét vasárnap délután és este. Az időjárás bár taktikázott, mégis kegyelmesnek bizonyult.

DH-információ

Ha valamely dunaújvárosi polgár vasárnap reggel 7 óra tájban kitekintett ablakán, még nem lehetett biztos abban, hogy esőmentes ünnepre várják a Szalki-szigeten, ám végül az ég részben kitisztult, így semmi akadálya nem maradt, hogy méltón köszönthessük Szent István királyunk, az államalapító ünnepét. Beszédében Cserna Gábor polgármester kifejtette:

- Szent István az európai nemzetek akkoriban formálódó családjának részesévé tette a magyarságot. Olyan családtaggá, aki saját jogán része a családnak, mert minden tekintetben megáll a saját lábán. Képes megvédeni magát, képes megvédeni a saját érdekeit. Mindenkivel együttműködik a közös jó, a kölcsönös érdek és a kölcsönös tisztelet jegyében. Negyven esztendő, két emberöltő jutott uralkodása idejére. Ez majdnem kétszer annyi idő, mint amennyi a rendszerváltozás óta eltelt. Negyven esztendő, amely egyszer és mindenkorra megváltoztatta a nemzetet, megváltoztatta Magyarországot.

Cserna Gábor polgármester is kínálta a város új kenyerét

Cserna Gábor köszöntőjében hangoztatta, a kihívások ma sem mások, mint Szent István idejében, sőt, az utóbbi évtizedekben többször is az újrakezdés feladata állt a magyar nemzet előtt.

- Elmondhatjuk, tisztelt ünneplő dunaújvárosiak, hogy 2017-ben Magyarország, s benne Dunaújváros megerősödésének, fejlődésének idejét éljük. Megújultak az életünket szabályozó törvények, megújult a közigazgatás, szilárd az államháztartás helyzete. A magyar családok, köztük a dunaújvárosiak biztonságban érezhetik magukat, tervezhetőnek látják a jövőt - fogalmazott a városvezető.

Az új kenyér. Sokan várták ezúttal is a kenyérszegést az ünnepei színpad előtt. Ezúttal is mindenkinek jutott Fotó: Zsedrovits Enikő

A keresztény egyházak képviselői megáldották az új kenyeret, majd megkezdődött a számos helyi alkotót és művészt felvonultató műsor a színpadon. A program a tűzijátékkal zárult.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!