Hírek

2016.11.22. 17:55

A helyi képzési palettáról - Sikeres és hatékony legyen a munkaerőpiaci felkészítés

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum (DSZC) palettájáról és aktuális híreiről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester kedden Csapó Gáborral, a DSZC főigazgatójával közösen.

Körmendi Erzsébet

Dunaújváros polgármestere ismertette a szakképzési centrum vezetői állására kiírt pályázat eredményét, és kifejtette: örül annak, hogy a legnagyobb helyi középiskola igazgatója, Csapó Gábor irányíthatja főigazgatóként a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumot. A város és a foglalkoztatók közös érdeke, hogy sikeres legyen a szakképzés. A centrumhoz összesen hét intézmény tartozik, közülük hat helyi. Tizenkét hiányszakmában összesen négyezer diákot képeznek elsősorban iskolarendszerű oktatási keretek között, és mintegy ötszáz felnőtt munkavállalót foglalkoztatnak. Fontos, hogy a munkaerő-piaci felkészítés sikeres és hatékony legyen, a várossal jó kapcsolatot ápoljon a DSZC, hangsúlyozta Cserna Gábor, aki jó munkát kívánt az új főigazgatónak.

Cserna Gábor polgármester és Csapó Gábor a DSZC főigazgatója Fotó: Ady Géza

Csapó Gábor családi motivációval és szakképzési helyzetelemzéssel kezdte tájékoztatóját. Kiemelte: rugalmasan kell reagálni a munkaadói igényekre, mert például a ma legnépszerűbb foglalkozások közül nagyon sok 2014-ben még nem is létezett. Beszélt a szakképzési rendszer átalakításának szükségességéről, hozzátéve, helyben magas és jó intézményi kultúra működik. Szót ejtett a hiányszakmák arányáról, az ösztöndíjakról, a vállalkozások és a kamara segítő együttműködéséről, valamint az ingyenes felnőttképzésről is, hiszen sokan ülnek vissza munka mellett az iskolapadba. A főigazgató ismertette a DSZC új küldetését, marketing stratégiáját és szerepét, szólt a közeljövőben megvalósuló fejlesztésekről, a hagyományokról és a társadalmi szerepvállalásról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!