Hírek

2015.10.26. 18:49

A helyi közvilágítás időnként meghibásodik

Dunaújváros – Hol világít, hol nem egy-egy utcai lámpa –néha egész utcahosszat sötét van: vajon miért fordul elő?

Pekarek János

Sok olvasónk felhívta figyelmünket arra, hogy a városi közvilágítási rendszerben több helyen, úgymond: hiányosságok mutatkoznak. Másképp fogalmazva: nem világítanak a járdák, úttestek melletti lámpák. Ez tűnhet egyszerű hanyagságnak–azonban nem erről van szó. A panaszok arról szóltak, hogy például napokig nem működtek a közvilágítás berendezései a Piac tér környékén, valamint a kórház mögött, a Panoráma úton. Továbbá nem volt közvilágítás jó néhány napig a Papírgyári úton sem, a betonelemgyártól a papírgyárig. Avagy: a Béke körúton. Megjegyzendő, hogy e nagyobb méretű, utcahosszokra kiterjedő világítási hiányosságok mellett akadnak kisebb nagyobb, többnyire egy-két három világítási oszlopra kiterjedő üzemhibák is.

A helyi közvilágítás időnként meghibásodik: a működtetők számítanak bejelentéseinkre! A szolgáltató folyamatosan javítja ki a városban észlelt hibákat

Megkérdeztük a térségünkben energiaszolgáltató funkciókat végző E.ON Zrt. pécsi igazgatóságának szóvivőjét, régi riportalanyunkat, Varga Ivettet : mi az oka a sorozatos, esetenként nagy kiterjedésű meghibásodásoknak? A szóvivő válasza szerint egyedi lámpatestek, ha nem világítanak, annak az a legvalószínűbb oka, hogy kiégett az izzó. Ennek pótlásáról annak a cégnek kell gondoskodni, amely a közvilágítást üzemelteti.

Van rá jó példa: mikor (a múlt héten) bediktáltuk az E.ON Zrt-nek, hogy hol nem világított lámpa a városi utak mentén, akkor a cég kiküldte ellenőreit az általunk megjelölt helyekre. Ott, ahol sötétséget jeleztünk, például a Béke körúton, már működő közvilágítást tapasztaltak. Viszont tőlünk tudták meg, hogy a kórház mögött (a Panoráma úton) nem égnek a lámpák: intézkedtek is a javítás érdekében, amely hamarosan elkészül. A piac tér környékén sem volt sokáig világítás. Az E.ON szakemberei ott bemérték, hogy földkábel-hibáról volt szó. Kiásták a problémás szakaszt, és már a múlt héten helyreállították: ezúton üzenjük a gondot bejelentő olvasóinknak, hogy köszönjük! Varga Ivett különösen hangsúlyozta annak fontossá- gát, hogy a hibákat észlelő lakosok a lehető leghamarabb tegyenek bejelentést a meghibásodásokról. Az energiaellátó cég szakemberei ugyanis csak a pontos hibabejelentések nyomán tudnak hozzáfogni a meghibásodások elhárításához. Bejelentést nem csak az E.ON ügyfélszolgálatánál, hanem akár az önkormányzat városüzemeltetési igazgatóságánál is lehet tenni. Azoknál a meghibásodásoknál, amelyek nem hosszabb szakaszoknál, hanem egyes világítóstesteknél jelentkeznek, nem az energiaszolgáltatónak, hanem az üzemeltetőknek kell beavatkozni. Földkábel-javítás helyett esetleg csak egy izzócserével. Csak, hogy lássunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!