Hírek

2014.06.23. 16:50

Az autósok messze elkerülik a belvárost, ha tehetik

Közlekedési szempontból semmi nem változott a belvárosban a múlt hétfői állapothoz képest.

Körmendi Erzsébet

Hangsúlyozzuk: csak közlekedési szempontból ugyanaz a helyzet, hiszen a városháza és környéke revitalizációját végzők megállás nélkül dolgoznak, és haladnak a munkákkal.

A DVCSH Kft. múlt hétfőn kezdte a 200-as távhővezeték cseréjét a Vasmű úton, irodaház és a Kortárs Művészeti Intézet közötti szakaszon. A négy forgalmi sávból a Rómaira vezető, KMI felőli kettőt bontották fel teljesen, valamint a másik oldalon a belső sávot zárták el a forgalom elől. Az irodaház felőli egy sávban hétfőn még járhatott mindenki, az autósok is kanyarodhattak a Dózsa György útról jobbra kis ívben a Vasmű útra. A túloldalon, a munkagödör fölé helyezett pallón viszont csak a közszolgálati járművek hajthatták át már a múlt héten is.

Információnk szerint változik a helyzet hamarosan. Az eddigi munkaterületen megfelelő ágyazatba lefektették az új csövet, visszatemették a földet és beton burkolatot húztak rá. Amint ismét közlekedni lehet a lebetonozott részen, azonnal átteszik a pallót az irodaház felőli oldalra, és ott mindkét sávban felbontják az utat, attól kezdve valóban teljesen lezárják a Vasmű útnak ezt a középső szakaszát, a Dózsa György útról nem kanyarodhatnak a járművek jobbra, mint eddig, és a belvárost csak a Kossuth Lajos utcán keresztül, a piac felől és a felső Duna-parton lehet megközelíteni. Tehát továbbra is körültekintően kell közlekedni, és figyelni az aktuális forgalmi változásokra.

Az Aranyvölgyi és Vasmű út találkozási pontját teljesen feltúrták (Fotó: Ónodi Zoltán)

A Békéből és a Technikumból a Vasmű útra tartóknak a Kossuth utcát ajánljuk. A Római körútról autóval a felső Duna-parton jutnak el legkönnyebben a városháza környékére, óváros felől is a parti rész, vagy az Aranyvölgyin és a Szórádon keresztül a Kossuth utca a legcélszerűbb megoldás, ahol viszont már napok óta megnövekedett forgalommal kell számolni.

Mint ismeretes, az Aranyvölgyi út felől is kerülni kell, valamint azoknak is tenniük kell némi kitérőt, akik a belvárosból szeretnének a Római eljutni, mert építik az új körforgalmi csomópontot a városházától nem messze. Az Erkel, valamint a Liszt Ferenc kertben lakóknak is figyelniük kell, hogy merre indulnak el otthonról, amikor a Vasmű útra igyekeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!