Hírek

2013.06.11. 15:51

A "hídfalu" múltja nyitott könyv lett

Kisapostag - Hiteles szerzők által, levéltári dokumentumok alapján sikerült összeállítani, és igényes kötetbe rendezni Kisapostag történetét.

Körmendi Erzsébet

Gyakorta megfogalmazódott, s napjainkban is szavakba (vagy éppen írásba) foglalt kívánalom, hogy aki felelősséggel és cselekvően óhajt a ma dolgaiban jelen lenni, s ez által a jövő formálásában is részt vállalni, annak a múltról minél helytállóbb és gazdagabb információval kell rendelkeznie. A Kisapostag Története című kötet írói  hisznek abban, hogy a településtörténeti monográfiában közreadott történeti kútfők, az azokat elemző és értékelő magyarázatok a lakóhelyhez kötődést erősítik a község minden polgárában.

Kisapostag képviselő-testülete tavaly ősszel döntött a kötet megjelentetéséről, amellyel valójában régi mulasztását pótolta, s a kisapostagiak évek óta megfogalmazott igényének tett eleget.  A  korábbi pusztatelepülés napjainkban már önálló községi létének 150 éves évfordulójára készül, és ahogyan az első fejezet címe is mutatja, jelentős fejlődési szakaszokon ment keresztül a hídfalu.

Fülöp Ilona  szerint a  falunapra megjelent történeti könyv összeállításakor olyan óriási  anyagmennyiség gyűlt össze Kisapostag múltjáról, hogy már a folytatásban, egy második kötetben is gondolkodnak. Ám addig is a falubeliek és a település iránt érdeklődők figyelmébe ajánlja a levéltári dokumentumokra épülő történeti gyűjteményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!