A Hild végzőseit köszöntötték - Az iskola ballagásra készülő nyolc osztályának diákjai lelkesen készültek az estre

2016. február 19., 21:18 szerző: Körmendi Erzsébet fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros - Egyik pillanatban lélekemelő, színpompás táncot, dalt, a másikban vidám produkciót láthattunk a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium pénteki szalagavatóján.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Hild szalagavató ünnepségének hangulata legalább olyan sokszínű volt, mint maga az iskola, amelynek a végzős diákjai nemcsak a tanult szakmájukban jeleskednek, hanem például a sport területein is. A pénteki ünnepségen bebizonyították, hogy a zene, a tánc és más kulturális műfajok sem állnak távol tőlük: az intézmény nyolc utolsó éves osztályának diákjait köszöntötték a mozi nagytermében, és ők színvonalas műsorral szórakoztatták egymást, tanáraikat és a meghívott vendégeket. A nyitótánc keringő volt, utána a 14/a osztály tanulói a technikusvizsgát idéztek meg a Kőműves Kelemen rockopera feldolgozásával. Láthattunk mókás jelenetet, görög táncot, sőt az iskola „legszebb lányaiként" felkonferált 12/2 diákok a Hattyúk tava balettből adtak elő egy részletet. Fridrich Marcell és Hingyi Zsombor néptáncot mutatott be, Barkóczi Gyula pedig egy gyönyörű dalt énekelt.

Kolics Gábor igazgató köszöntötte a végzősöket útravaló szép gondolatokkal, majd a szalagtűzések következtek - először a pedagógusok, majd az ünnepeltek, az utolsó évesek kapták meg az érettsége, a búcsú közeledtét jelző szimbólumot. A hagyományokhoz hűen finálé zárta a programot: a hildesek megtöltötték a színpadot és hallgatták a Felnőtt gyermekek című Demjén-dalt a kilencedikes Oláh Alex előadásában.

Körmendi Erzsébet

2016. február 19., 21:18 szerző: Körmendi Erzsébet fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...