Hírek

2014.04.05. 13:59

A jéghideg Dunából húzták ki az öngyilkosságot megkísérlő férfit

Egy férfi hívta fel telefonon a rendőrség 112-es segélyhívó számát pénteken este azzal, hogy a dunaföldvári csónakháznál a Duna partján tartózkodik és a vízbe ugrik, mert véget akar vetni az életének- tájékoztatta a Dunaújvárosi Hírlapot Huszti Gábor, a Tolna megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gallai Péter

A riasztott járőrök perceken belül a helyszínre értek és megláttak egy alsónadrágban lévő férfit, aki a parttól nagyjából harminc méterre a Dunában gyalogolt a mély víz felé. Az egyenruhások megszólították és megpróbálták rávenni, hogy jöjjön ki a folyóból de ő nem tett le szándékáról.

A rendőrök  szolgálati ruházatuktól megszabadultak, felszerelésüket letették és a jéghideg vízbe mentek. A parttól negyven méterre, már a folyó erős sodrású részén érték utol a férfit. A két rendőr testi kényszert alkalmazott és a fiatalembert a vízből a partra kimentette, de ő újból a vízbe akarta vetni magát, ezért a rendőrök megbilincselték, majd a mentők a dunaújvárosi kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!