Hírek

2016.09.01. 17:30

A jó szakmáért

Dunaújváros - A Kereskedelmi iskola udvarán is összegyűltek ma reggel az ünneplőbe öltözött diákok, hogy a tanári karral közösen megnyissák a tanévet.

Balla Tibor

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskolája és Szakiskolája évnyitója versekkel hangolt a rá váró új tanévre.

A Himnusz hangjai, Weöres Sándor és Ady Endre sorai után az iskola igazgatója, Magyar András vette át a szót egy frappáns ünnepi köszöntő erejéig. A mostani elsősök, a gólyák kedvéért elsőként bemutatta az iskola vezetését Poór Veronika gyakorlati oktatásvezetőt, aki a gyakorlati helyeket szervezi a tanulóknak. Kincses Tibor általános igazgató helyettest és Csike László nevelési igazgatóhelyettest, akinek - mint mondta - az irodáját célszerű elkerülni, mert ha oda kerülnek, akkor már baj van.


Az igazgató kijelentette, ebben az évben is tanulni kell, és gratulált a sikeres pótvizsgát tett tanulóknak. Beszélt az év feladatairól, és kiemelte, hogy a duális képzésnek köszönhetően valódi szakmai tudást szerezhetnek a tanulók hiszen közel 70 céggel vannak kapcsolatban, és piacképes szakmát tanulhatnak, valamennyi szakmájuk keresett, és most már a határon belül is jó megélhetést biztosítanak az elvégzett szakok. A tanárok abban segítenek, hogy jó mesteremberekké váljanak. Ehhez azonban kellenek azok a diákok is, akik magukévá teszik az iskola jelmondatát: Minden jó azoknak jut, akik megszerzik a tudást! Kijelentette, nem tolerálja az erőszakot és a drogokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!