Hírek

2014.06.10. 13:40

Kitüntetett tanárok, tanítók, óvónők, intézményi dolgozók

Cserna Gábor polgármester ünnepélyes keretek között adta át a város pedagógus-díjait kedd délelőtt a Bartók színházban.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor polgármester kollégaként üdvözölte a pedagógus napi ünnepségen megjelenteket, és elmondta: nagy szeretettel és tisztelettel készülnek erre a napra minden évben, hiszen köszönthetik a kitüntetett tanárokat, tanítókat, óvónőket, intézményi dolgozókat, akik évtizedek alatt szolgálták és szolgálják még ma is a város oktatásügyét. A legszebb hivatás az övék, ami kihívás a mostani átformálódott, folytonosan változó világban. A mai kormányzat értékeket kíván adni a diáknak, intézményi dolgozónak, szülőnek egyaránt, hangsúlyozta a polgármester. Majd hozzátette: – A tanügyi rendszer változott, átalakuláson ment keresztül, mégis miénknek érezzük az általános iskolákat, középiskolát, nem beszélve az óvodákról.

A Móricz Zsigmond Általános Iskola kamarakórusa énekelt gyönyörű dalokat a városi pedagógus napi ünnepségen

Farkas Erik, a Bartók színház művésze szavalt a keddi pedagógus ünnepségen, majd Cserna Gábor átadta az elismeréseket. A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa kitüntető címet ketten érdemelték ki, Nagy Klára pedagógus és Juhászné Nagy Marianna óvónő (őket külön írásban mutatjuk be).

A több évtizedes kiemelkedő pedagógiai tevékenységének elismeréseként a város közgyűlése a Dunaújváros Oktatásügyéért-díjat Szupricsné Szabó Magdolna Mária, a Móricz iskola pedagógusa, Tóthné Véner Éva a Petőfi Sándor Általános Iskola könyvtárosa és magyar nyelv és irodalom szakos tanára, Csibri Istvánné a Petőfi Sándor Általános Iskola osztálytanítója, Palack Edit Klára a Római Városrészi Tagóvoda óvodapedagógusa, Hevesi Árpádné az Aprók Háza Tagóvoda óvodapedagógusa részére adományozta.

Pedagógiai és emberi értékei, példaértékű szakmai pályafutásának elismeréseként a közgyűlés döntése és a kollégák, intézményvezetők felterjesztése alapján a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Szabó Józsefné az Arany János Általános Iskola tanítója, Ivacs Júlia a Dózsa György Általános Iskola tanítója, Maradáné Králl Edit óvodapedagógus, a Mesevár Tagóvoda vezetője, Szabóné Kiss Ilona a Margaréta Tagóvoda óvodapedagógusa, valamint Farkas Katalin a Dunaferr Szakközépiskola villamos műszaki tanára, pedagógusa vehette át.

A díjazottak tiszteletére a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kamarakórusa énekelt gyönyörű dalokat, majd a Bartók aulájában Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester pohárköszöntőjében méltatta az intézményekben dolgozókat, akiknek köszönhetően kiváló oktatással büszkélkedhet a város. Kiemelte: nagyra becsüli a pedagógusokat, akik szakmai tudásukkal, emberségükkel érik el, hogy tehetséges diákok kerülnek ki a város általános és középiskoláiból, viszik Dunaújváros hírnevét. A pedagógusok a jövőt építik, mondta az alpolgármester, végül gratulált a kiváló munkát végzőknek a díjakhoz, kitüntetésekhez.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!