Hírek

2016.11.03. 20:25

A jövő hét tudományos hét a Dunaújvárosi Egyetemen

Dunaújváros - Sajtótájékoztatón ismertették a jövő heti tudományos hét 2016 rendezvénysorozat részleteit a Dunaújvárosi Egyetemen tegnap.

Balla Tibor

Az eseményen dr. András István rektor elmondta, hogy idén a Dunaújvárosi Egyetem minden intézete készül a tudományos hét programjaira, látványos kísérletekkel is. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy idén már a külföldi hallgatókat is bevonják az eseményekbe, ami azt is mutatja, hogy egyre erőteljesebben válik nemzetközivé az egyetem. Dr. Palotás Béla, tudományos és kutatási rektorhelyettes elmondta, a tudományos hét remek előjátéka lehet az április elejei Országos Tudományos Diákköri Konferenciának, amelynek házigazdája lesz az egyetem, ami komoly kihívást jelent számukra.

Mint dr. Palotás Béla elmondta, a tavaszi konferenciára, amely kiemelt szerepet tölt be az intézmény életében, 600 dolgozatra számítanak, és hozzávetőleg ezer résztvevőt várnak a rendezvényre.

Barta Zoltán innovációs és pályázati igazgató nagy vonalakban ismertette a tudományos hét programjait, kezdve a kiemelt hétfői nyitókonferenciával, a HASIT II-vel. A kedd a pályaválasztás napja lesz, amikor a Fejér Megyei Kormányhivatal állásbörzéjének kínálatából válogathatnak, majd délután már konferenciák, tudományos ülések várják a résztvevőket. A szerda a zöld nap lesz, amikor a megújuló energiákról tájékozódhatunk majd, és lehetőség lesz kipróbálni a különféle elektromos eszközöket, különösképpen az elektromos járműveket, legyenek akár egy, vagy két nyomon közlekedők. A csütörtöki robotépítő versenyen a hagyományoknak megfelelően három óra alatt kell összerakni és beprogramozni egy robotot, amelynek a meghatározott pályán kell végighaladnia. Délután tésztahíd-építő verseny, este a Tudományok Éjszakája várja az érdeklődőket sok érdekes kísérlettel. A hétvége a gazdasági informatika konferenciáé lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!