Hírek

2012.12.04. 22:04

A katasztrófavédelem területén segíthetnek a diákok

Dunaújváros – A Rudas és a Széchenyi diákjai már biztosan dolgoznak majd a katasztrófavédelem területén.

Körmendi Erzsébet

A Dunaferrel és a Hilddel most készítik elő a megállapodást. A Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Végh Ferenc és a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója, Szemenyei István a diákok közösségi szolgálatáról írt alá együttműködési megállapodást kedden. A tanulók már terepszemlén is megismerhették teendőiket a tűzoltólaktanyában.

 

Végh Ferenc katasztrófavédelmi kirendeltségvezető és Szemenyei István igazgató írta alá a megállapodást (Fotó: Lázár Zsolt)

A szeptember elsejével hatályba lépett köznevelési törvény és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló miniszteri rendelet egyik újdonsága, hogy a 2016. január elseje után érettségizőknek ötven óra közösségi szolgálatot kell teljesíteniük. A katasztrófavédelem területén például Fejér megyében öt fogadó intézmény várja a fiatalokat: a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a székesfehérvári és a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség, valamint a székesfehérvári, dunaújvárosi és sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!