Hírek

2014.05.28. 14:45

A Katica óvoda szerencsés éve

Dunaújváros - A város legkisebb óvodai egysége, a Katica új gázkazánt nyert egy pályázaton. Kertje is megújul.

Pekarek János

Kiss Erzsébet egységvezető (j) és a gyerekek a Katicában

Új , korszerű, kondenzációs gázkazánt nyert fűtése korszerűsítéséhez a Petőfi utcai Katica óvodai egység a Várépítő pályázaton. A város legkisebb gyermekóvója ráadásul egyedül képviselte Fejér megyét a nyertesek között.

A Várépítő pályázat építőipari cégek összefogásából jött létre 15 évvel ezelőtt. Gyermekintézmények és műemlékek korszerűsítése, felújítása a célja. Az összesen nettó 16 millió forintnyi pályázati támogatásból 22 gyermekintézménynek jutott 9,5 milliós támogatás, míg 8 műemléki épület 5,5 millió forintot nyert.

A Katica óvodai egység elavult gázkazánját még az idei nyáron kicserélik a legkorszerűbb technikai színvonalat képviselő kondenzációs kazánra. Ősztől már ez a berendezés szolgáltatja a melegvizet és fűti a gyermekintézményt.

Kiss Erzsébet, az óvodai egység vezetője is tőlünk értesült a beruházásról természetesen nagy örömmel.

Mint mondta: július elsejétől a nyári szünetben az óvodában maradó gyerekekkel felvonulnak a Dózsa-II. városrészben lévő óvodába. Ez idő alatt készül el a korszerűsítés. Az egycsoportos Katica óvodába idén huszonhat gyerek jár, a következő tanévbe huszonhét kicsit írattak be.

A vezetőnő elmondta, hogy a pályázathoz szükséges felmérések a tavasz elején készültek el az önkormányzat szakembereinek részvételével. A pályázati eredményről szóló oklevelet a napokban adta át Budapesten Vadász György Kossuth-díjas építész. A város képviseletében Debreczeni Tamás, az önkormányzat városüzemeltetési igazgatója vette át a dokumentumot.

A Katica óvodai egység számára sikeresnek bizonyul az idei tavasz. Amint arról lapunkban is beszámoltunk, a Questor Kft. kétszázezer forintos támogatásával festették újra az intézmény kerítését, majd a közeli napokban készül el a fajátékok felújítása, lepácolása, a kerti ágyások fatörmelékkel: murccsal való lefedése, a gyep felújítása, a cég közreműködésével és pénzéből.

A Várépítő pályázatot húsz építőipari cég támogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!