Hírek

2017.01.30. 20:15

A kellemes mínusz kilenc - Krausz István hetvenöt kilométert vállalt

Dunaújváros - Hogy mi a titka a téli Yours Truly futókihívásnak? Például az, hogy legényes, mínusz kilenc fokban várják a résztvevőket, pláne ötven kilométerre.

Balogh Tamás

A fentebb leírtak úgy tűnik, tökéletesen megfeleltek Krausz Istvánnak is, akitől a kölcsönös üdvözlés után már nem is meri az ember az életkoros kérdéseket feszegetni. Éppen ezért mással indítunk: hogyan lehet felkészülni hatvanöt évesen egy ilyen téli futásra?

- Nem kellett, mivel egész évben folyamatosan futok. Amire viszont szükséges lesz felkészülnöm az a Négynapos Balaton (ez egy négynapos, összesen százkilencvenöt és fél kilométeres tókerülő verseny) márciusban, valamint a XI. Ultrabalaton futás - a feladat: csak egy kétszázhúsz kilométeres kör a Balaton körül - május végén. Jól jött ez a rendezvény, mivel legalább nem egyedül futom végig a távot. Egy ötven tagú csapatban jobban esik a mozgás, kész felüdülés a számomra.

A vasárnapi távom hetvenöt kilométer, amit maximum nyolc óra alatt teljesítek. Megállni csak a frissítésre szoktam. Versenyen előfordul, hogy futás közben eszek. A hőmérséklet mínusz kilenc fok, de ez nagyon kellemesnek tűnik.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!