Hírek

2013.06.05. 14:41

A kicsinyeknek kedvez a jubiláló Csillagvirág Óvoda

Dunaújváros – Gyermekhétel vezetik fel a Csillágvirág Óvoda pedagógusai jövő heti jubileumukat: hatvanéves az intézmény.

Körmendi Erzsébet

Rendőrségi bemutató, kirándulás a Jankovich-kúriába, az óvónők mesejátéka után csütörtökön fagyizni mennek a Csillagvirág gyermekei, pénteken pedig sportnap lesz, sok-sok meglepetéssel. 

– Kétezeröt óta Csillagvirág óvoda vagyunk, de sokan még mindig így azonosítanak bennünket: a volt Tisza cipő bolt mögötti óvoda, a Gorkij udvarban. Hatvan év nagyon sok idő, sok kisgyermeket és ezzel együtt sok családot ismertünk meg. Vannak olyan apukáink, anyukáink, akik gyerekként ide jártak oviba – mondja Hertzné Jankovics Gabriella óvodavezető. 

A dolgozók hivatástudatának, elkötelezettségének, kreativitásának köszönhetően sok mindenben volt úttörő az intézmény! Például elsőként vállalták fel az ételallergiás gyerekek étkeztetését, de a játékos módszerekkel történő idegen nyelvhez szoktatás is a Csillagvirághoz fűződik.

A kollektíva tagjainak nagy része, már hosszú évek óta (25-30 éve) dolgozik ebben az óvodában, akadnak közöttük olyanok is, akiknek ez az első és máig egyetlen munkahelyük. Sőt olyan óvó nénink is van, akinek már az anyukája is ott volt óvó néni. Jól ismerjük egymást.

– Kis óvoda vagyunk, közvetlen, barátságos, biztonságot nyújtó légkörben fogadunk mindenkit. A születésnapon mit is kívánhatnánk, mi, akik szeretjük ezt az ovit? – kérdezi a vezetőnő, majd sorolja a kívánságot is: 

– Jó volna egy falfirkáktól, rongálástól mentes, gyönyörűen felújított, új nyílászárókkal, új tetővel, szép új kerítéssel, tiszta, rendezett parkkal körülvett óvodába érkezni nap mint nap! Ha nem kellene figyelni egy-egy esőzés után, milyen újabb károk keletkeztek az épületben...

Amíg ezek az álmaik teljesülnek, álljon itt Tasi Jolán nyugdíjas óvodapedagógus üzenete a jubiláló óvodának: „A jó Isten adja, hogy még száz év múlva is gyermekkacajtól legyen hangos mind a négy csoport!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!