Hírek

2016.12.19. 17:30

A kiemelkedő eredményt elérő sportolókat, edzőket jutalmazták

Dunaújváros - A közgyűlés rendelete alapján hétfőn délelőtt azokat a sportolókat és edzőiket köszöntötték és jutalmazták a városházán, akik kiemelkedő eredményeket értek el az idei év során.

Gallai Péter

A polgármesteri hivatalban Izsák Máté, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke fogadta a díjazottakat, valamint trénereiket, akik a rendelet értelmében valamely olimpiai sportág hivatalos versenyszámában felnőtt, junior és ifjúsági korosztályban meghatározott eredményeket értek el. Idén összesen tizenhét sportoló és szakember részesült pénzjutalomban, összesen nettó 2,88 millió forintban.

A megjelent szakembereknek és sportolóknak Izsák Máté (jobb szélen), az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke adta át díjakat Fotó: Ady Géza

Izsák Máté pohárköszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ilyen sok versenyzőt és edzőt jutalmazhatott.

- Büszkék lehetünk arra, hogy ilyen eredményes sportolóink vannak Dunaújvárosban. Sőt, a jelenlévők a településen élők mellett az egész országnak is örömet szereznek kiváló eredményeikkel - fogalmazott, majd jó egészséget és további szép sikereket kívánt.

A díjazottak.

Hajdu Jonatán (Dunaferr SE kajak-kenu szakosztály): Szolnokon a felnőtt magyar bajnokságon C-1 200 méteren az első helyezést érte el.

Némedi Konrád (Dunaferr SE kajak-kenu): a Minszkben rendezett ifjúsági világbajnokságon egyes hajóban harmadik helyezést ért el 200 méteren, illetve négyesben 500 méteren szintén 3. lett.

Slihoczki Ádám (Dunaferr SE kajak-kenu): ifi Eb C-2 500 méter bronzérem.

Elismerést kapott Hajdu, Némedi és Slihoczki edzője, Molnár Gergely.

Kovács Zsófia (Dunaferr SE torna): Doha Világkupa 3. talajon, felnőtt ob aranyérmes, szerbajnokság első helyezett. Word Challenge kupa 3., Világkupa 1., felnőtt mesterfokú bajnokságon az első helyezett.

Jakab Noémi (Dunaferr SE torna): junior egyéni országos és szerbajnokságon első helyezett.

Elismerést kapott Kovács Zsófia és Jakab Noémi felkészítő edzője, Joó Gabriella és Trenka János.

Halász Dóra Szimonetta (Dunaferr SE torna): junior egyéni országos bajnokság, junior országos szerbajnokság első helyezés.

Elismerést vehetett át Halász Dóra Szimonetta felkészítő edzője, Badics Réka és Török Dániel.

Vincze Ákos a Dunaferr SE felnőtt versenyzője, aki a gumiasztal magyar bajnokságon első helyet ért el.

Rozs Viktória a Dunaferr SE junior versenyzője, aki a gumiasztal magyar bajnokságon aranyérmet szerzett.

Vincze Áron a Dunaferr SE ifjúsági versenyzője, aki a gumiasztal magyar bajnokságon az első helyezést ért el.

Elismerésben részesült Vincze Ákos, Rozs Viktória és Vincze Áron felkészítő edzője, Halász Tibor.

Gurisatti Gyula paralimpikon sportlövő, aki a Százhalombattán rendezett országos bajnokságon első helyezést ért el 10 méteres légpisztoly kategóriában, valamint az ausztriai világkupán első helyezést ért el 10 méteres légpisztolyban.

A bangkoki világkupán harmadik helyezést ért el, a hannoveri világkupán mind a 25 méteres sportpisztoly, mind a légpisztoly kategóriában a harmadik helyezést érte el.

Elismerésben részesült edzője, Karácsony Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!