Hírek

2016.08.28. 17:40

A kilencedikeseknek is jár a támogatás - Szeptember 30-ig lehet leadni a kérelmeket!

Dunaújváros - Idéntől már nemcsak az általános iskola első osztályát megkezdő tanulók, hanem a középiskola kilencedik osztályát kezdők is támogatást igényelhetnek az önkormányzattól!

Körmendi Erzsébet

A kibővített kedvezményezetti kör mellett a támogatás mértékét is megemelte az önkormányzat: gyermekenként 10 ezer forintról 15 ezerre, mert szeretnék tovább csökkenteni a családok iskolakezdési terheit.

Viszont eddig nagyon kevesen éltek ezzel a lehetőséggel! Mintegy 300 kedvezményezettel kalkuláltak a polgármesteri hivatal adatai alapján, ehhez képest még csak 40-en igényelték az iskolakezdési támogatást. A városvezetők arra kérik a pedagógusokat, hogy hívják fel a szülők figyelmét szülői értekezleten, a diákokét pedig tanítási vagy osztályfőnöki órán arra: éljenek a lehetőséggel!

A kilencedikesek is kaphatnak támogatást Fotó: Ady Géza

Az a dunaújvárosi lakóhellyel rendelkező gyermek kaphatja meg a támogatást, akinek a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 85 500 forintot. Egyedülálló szülő esetében 99 750 forint a jövedelmi határ. A kérelmeket szeptember 30-ig lehet benyújtani a városháza szociális osztályán iskolalátogatási igazolással vagy felvételi határozattal együtt. Igénylő lap letölthető a város hivatalos honlapjáról, vagy a városháza B-épületének földszintjén kérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!