Hírek

2014.08.28. 20:35

A kísérlet már régen nem a kétszáz óráról szól

Dunaújváros – Az egészségügy vegyes váltója – sürgősségi, szülészet, intenzív, gyógyszertár, mentők – élesztettek délelőtt.

Körmendi Erzsébet

– Fantasztikus ez az egész szerintem, több száz embert megmozgat. Az előbb például idejött hozzám egy járókelő, azt mondta, még életében nem csinált ilyet. A rekordkísérletben nem vett részt, csak a technikát szerette volna elsajátítani. Örömmel mutattuk meg neki, mert ez a tudás nagy segítség lehet egyszer. Éles helyzetben nem lesz akkora távolságtartás, félelem az emberben – mondta Slett Ferenc mentőtiszt.

– Nyomd keményen és gyorsan!" – magyarázta Slett Ferenc. Fotó: Ady Géza

Péntek reggel mérföldkőhöz érünk: reggel kilenc órakor már egy órával ráverünk Szeged 168 órás csúcsára! Kilenc óra után már biztosan miénk a győzelem. De végigcsinálja Dunaújváros a bevállalt 200 órát!

– Ez a történet már régen nem a kétszáz óráról szól, hanem arról, hogy összefog egy város a cél érdekében, a jó ügyért – hangsúlyozta Slett Ferenc mentőtiszt két újraélesztési kör között. Hozzátette – Évek óta azon dolgozunk, hogy minél több emberrel megismertessük az újraélesztést. A lényeg a folyamatos, erőteljes mellkas kompresszió, legalább 5-6 centi mélységben. Ha nincs gusztusa az embernek a levegőbefújáshoz, nem gond. Lényeg, nyomd keményen és gyorsan!

Tompai Viktória, Takács Cyntia, Kubatov Lívia, Deákné Ildikó, Müller Márta és Király Fanni, a női jégkorong csapat tagjai csütörtök délelőtt 10 órától délután kettőig, majd éjféltől péntek hajnali kettőig besegítettek az egészségügy dolgozóinak.

2 nappal 3 órával és 35 perccel a vége előtt Nagy Attila, Kisapostag polgármestere azt mondta a rekordkísérlet helyszínén: nagyon jól alakulnak a dolgok. Csak pozitív visszajelzést kapnak az ország minden pontjáról. Folyamatosan jelentkeznek az emberek, csoportok, közösségek.

– Péntek hajnalban például mi jövünk huszonöten. Nagy dolog például, hogy minden napra felajánl valaki ebédet a csapatnak, és fantasztikus amit ők, a szervezők itt a helyszínen végigcsinálnak éjjel-nappal – mondta Nagy Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!