Hírek

2014.04.01. 16:40

A konfliktuskezelés volt a legnépszerűbb

Dunaújváros - Félidejéhez érkezett az a program, ami a városban működő szociális intézmények és az ott dolgozók munkáját segíti.

Gallai Péter

A közel harmincöt millió forintos, pályázatból megvalósuló programról a projektvezető, Varga István, valamint Kissné Fekete Éva szakmai vezető tartott sajtótájékoztatót.

Varga István elmondta, hogy az egyik cél az önkormányzati és más szociális szolgáltatók kapcsolatának erősítse, koordinálása valamint a szociális és gyermekjóléti alapellátások fejlesztése, hatékonyságának javítása. Ezt a feladatot segíti a projekt keretében működő Koordinációs Iroda. A program célcsoportja a szociális és gyermekvédelmi alapellátásokban dolgozó dunaújvárosi szakemberek, akik közel százötvenen vannak tette hozzá.

Megtudtuk: Dunaújvárosban többféle szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatás érhető el. A szociális ellátások közül működik étkeztetés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, családsegítés, nappali ellátás fogyatékosoknak, időseknek, szenvedélybetegeknek, hajléktalanoknak. Ezekhez az alapellátásokhoz több ponton kapcsolódnak bentlakásos szolgáltatások is.

Kissné Fekete Éva: Az elmúlt húsz évben a szociális és gyermekjóléti ellátó rendszer differenciálódott, a szakmai tudások is specializálódtak. A pályázat lehetőséget ad arra, hogy hatékony szolgáltatás jöjjön létre. Ezt segítik a havonta megtartott szakmai műhelyek is. Széles körű kutatás keretében az ügyfelek elégedettségének felmérése kérdőívek segítségével zajlik. Ennek eredményeit felhasználva növelni tudjuk azt.

Ezen felül még számos elemet tartalmaz a projekt: a dolgozók tematikus tréning keretében például gyászfeldolgozást tanultak, de a legnépszerűbb a konfliktuskezeléssel foglalkozott, ezen hetvenen vettek részt. Kissné elmondta azt is, hogy ötezer példányban egy olyan kiadványt juttatnak el a lakossághoz, amellyel megismerhetik a szociális ellátórendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!