Hírek

2017.06.07. 18:35

A köz biztonságáért

Dunaújváros - A közbiztonságban legjobbakat jutalmazták a városházán.

Balla Tibor

Véget ért a közbiztonsági hónap. A rendezvénysorozat záróakkordjaként elismerő okleveleket és értékes tárgyjutalmakat (karórákat) adtak át szerdán hálából a legjobbak egész éves munkájáért.

Immár huszadik alkalommal rendezték meg az önkormányzat által is támogatott programsorozatot, amely közelebb hozta a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők munkáját a városlakókhoz. A Dunaújváros Közbiztonságáért elnevezésű önkormányzati díj mellett, a város vezetői már hosszú évek óta fontosnak tartják a kimagasló munka elismerését. Ezért a közbiztonsági, illetve rendvédelmi hónap részeként, a programban való eredményes részvételt, és az egész éves kitűnő munkát, önkormányzatunk nevében Cserna Gábor polgármester, valamint Udvardi Sándor, a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Alapítvány elnöke ismerte el oklevelek és értékes tárgyjutalmak átadásával tegnap a városháza közgyűlési termében.

 

Cserna Gábor polgármester megnyitóbeszédében kijelentette, büszkék lehetünk arra, hogy a 23 megyei jogú város közül egyetlen olyan vagyunk, amely immár huszadik alkalommal megrendezte a közbiztonsági hónapot, nincs másik ilyen város, amely ilyen célra költséget áldozna. Dunaújváros önkormányzata elkötelezett a rend, a biztonság iránt. Ahogyan eddig, úgy a jövőben is támogatjuk a rendvédelmi szervek munkáját, amelyek kivívták a város megbecsülését - mondta a polgármester.

A megnyitó után átadták az elismerő okleveleket és a tárgyjutalmakat. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság részéről az elismerést Fekete Mihály rendőr alezredes, a Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrörs részéről Béres Ferenc rendőr őrmester, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Kirendeltségének részéről Beke Krisztina adminisztrátor, Dunaújváros Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága részéről Vódli Györgyné adminisztrátor, a Létesítményi Tűzoltóságok VÉD-SZ részéről Dömötör Tamás létesítményi tűzoltó, Fodor Sándor létesítményi tűzoltó, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet részéről Balázs Péter bv. dandártábornok, a Dunaújvárosi Mentőállomás részéről Szabó Csaba mentőápoló, a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezetének részéről Geistné Erdélyi Júlia adminisztrátor vehette át az elismerést.

A polgárőrségek részéről Salpauerné Varga Éva, a Pannon Polgárőrség polgárőre, Tőke Imre, a Táborállási Polgárőrség polgárőre, Major Attila, a Városvédő Polgárőrség polgárőre, Lovasi Jenő, a DUPENT Polgárőrség polgárőre, a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület részéről Méninger János elnök, a Dunaújvárosi Honvéd Civil Klub részéről Mészáros Gábor nyugalmazott honvéd százados a díjazott, az ő távollétében Csécs István nyugalmazott alezredes, a klub elnöke vette át az elismerést.

A civil szférában, a bűnmegelőzésért, illetve közbiztonságért végzett tevékenységének elismeréséért, a dicsérő oklevelet és a tárgyjutalmat dr. Máté Ágnes, a Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezetője, Juhász Attila, a Mezőfalvai Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt. rendésze, Gyöngyösi Péter, a D+TV főszerkesztője vehette át az elismerést.

A közbiztonsági hónapban a teljesség igénye nélkül olyan rendezvényeket tartottak, mint a Biztonságban két keréken motoros biztonságtechnikai nap, a mentők napja, dr. Zacher Gábor toxikológus előadása, az autóvadász kupa, az Uralom az autóm közlekedésbiztonsági verseny, a kerékpáros biztonságtechnikai verseny, a Dunaújvárosi Rendvédelmi Nap és technikai bemutató, A pandúr kortól napjainkig - A rendészet története című kiállítás, a Fejér megyei rendőr és katasztrófavédelmi nap, és a legfontosabb, a több ezer embert megmozgató és oktató harmadik sikeres újraélesztési rekordkísérlet, amelyben 264 órán át lélegeztették az Ambu babát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!