Hírek

2016.06.30. 18:25

A köz szolgálatában - Kiváló szakemberek vehetették át az önkormányzati díjat

Dunaújváros – A köztisztviselők napja alkalmából az önkormányzatnál dolgozókat köszöntötték a városházán. Az ünnepségen adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat.

Körmendi Erzsébet

Július elseje a köztisztviselők napja. Ebből az alkalomból ünnepségre gyűltek össze a város köztisztviselői a polgármesteri hivatal rendezvénytermében. Az esemény hangulatát Balogh Zoltán András, Konkoly Krisztina és Tótin István alapozta meg egy gyönyörű Mozart-darabbal. Majd Cserna Gábor polgármester köszöntötte a kollégákat, akik a szigorú jogszabályok alapján működő hivatalban lelkiismeretesen végzik, végezték napi teendőjüket, szolgálva ezzel a közösséget, Dunaújváros polgárait. Egy nemrégiben végzett közvélemény-kutatás eredménye azt mutatja, hogy a közszféra dolgozóival szemben igen magas a lakosság elvárása. A közszolga legyen jogszerű és jó szakember, ismerje a települését, munkájában igazságos, empatikus, türelmes és lelkiismeretes.  A köztisztviselőnek a köz szolgálata nem szimpla munkahely és biztos kereseti lehetőség, hanem életforma.

Bucsai Béláné pénzügyi ügyintéző, Babrányi Éva adóügyi ügyintéző és Kiss Zsuzsanna anyakönyvvezető a díjátadás után

Az említett felmérés jószerivel összecseng Magyary Zoltán véleményével. Pedig a közigazgatás tudományának nemzetközi hírű művelője majd egy évszázada fogalmazta meg a következőket: A közigazgatás nem az egyes emberek hatalma a többiek fölött, hanem a nemzet szervezete közös céljainak megvalósítására, közös szükségleteinek kielégítésére. A közigazgatásnak nincs más létjogosultsága, nincs más mértéke, mint az emberek, a nemzet szolgálata.

Cserna Gábor polgármester megemlítette azt is, hogy május utolsó napján járt városunkban Orbán Viktor miniszterelnök és aláírták a Modern Városok Program dunaújvárosi fejezetét, amelynek köszönhetően hatalmas összegű, mintegy 31 milliárd forint értékű fejlesztés, beruházás előtt áll városunk. E fejlesztések előkészítése nem kevés munkát jelent a hivatal számára. A polgármester precíz munkát kért a köztisztviselőktől, mert - mint mondta - közös érdekünk, hogy dinamikusan fejlődő várost hagyjunk utódainkra.

A köszöntő után Cserna Gábor átadta a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat az arra érdemesült három kiváló szakembernek: Bucsai Béláné pénzügyi ügyintéző, Kiss Zsuzsanna anyakönyvvezető valamint Babrányi Éva adóügyi ügyintéző vehette át a rangos önkormányzati elismerést.

Bucsai Béláné a gazdasági igazgatóság költségvetési és pénzügyi osztály pénzügyi ügyintézője, negyvenéves munkaviszonnyal rendelkezik, melyet teljes egészében a köz szolgálatában töltött el elhivatottan. Kiss Zsuzsanna 2008. július 15-től látja el az anyakönyvvezetői teendőket, sokrétű feladatait nagy hivatástudattal, felelősséggel végzi el, munkájára igényes, azt nagyon pontosan látja el. Felettébb jó kapcsolatot ápol az ügyfelekkel, empatikus készsége kiemelkedő. Babrányi Éva közszolgálatban töltött huszonnégy éve alatt munkaköre változatlanul a gépjármű-adóztatás maradt: lelkiismeretes, munkáját szerető, munkatársait segítő, az önkormányzat gazdasági érdekeit szem előtt tartó, mindemellett az ügyfeleket tisztelő szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!