Hírek

2016.08.09. 14:15

A köz szolgálatáért - A falunapon átadták a közösségi elismeréseket is

Nagyvenyim - A jeles ünnepek alkalmával hagyomány, hogy a településért sokat dolgozó emberek munkásságát nyilvánosan megköszönje a közösség.

Horváth László

Nagyvenyim Közszolgálatáért kitüntetését négyen vehették át a falunapon. Szeberényi Gáborné a községben járt általános iskolába. Szakmaválasztása a városba sodorta, de amikor lehetősége nyílt, azonnal visszament a falubeli iskolájába dolgozni. Technikai csoportvezetőként higgadtság, megfontoltság jellemezte munkáját. Vallotta: a munkaidő addig nem jár le, amíg a feladatokat el nem végeztük, és a gyermekek, szülők, pedagógusok elégedettsége a legnagyobb dicséret, amiben részesülhet iskolai dolgozó. Az új idők szava szerint szervezte saját és kollégái munkáját. Tevékenységének köszönhetően az oktatás támogatása mellett nagy hangsúlyt kapott a közösségi feladatok minél teljesebb elvégzése.

Segesdi Józsefné közel 30 éve dolgozik abban az általános iskolában, melynek egykor tanulója volt. Hosszú éveken át a gyermekek étkeztetésében vállalt szerepet. Munkájában soha nem találtak kivetnivalót: minden ellenőrzésnél dicséretet kapott a nagyvenyimi tálalókonyha tisztasága, a folyamatok szabályozottsága és azok szigorú betartása. A szabályok mégsem ölték meg a gyermekétkezések jó hangulatát, teljes mértékű odaadással, kedvességgel szolgálta ki a gyermekeket tanítási időszakban és a nyári napközis táborok alkalmával. Elődje nyugdíjba vonulása után méltón folytatta a technikai csoport vezetését. A rendezvények magas szintű kiszolgálása, csendes, precíz háttérmunka miatt joggal érdemelte ki a közösségi elismerést.

A díjátadást követő örömteli pillanatok: Szeberényi Gáborné, Segesdi Józsefné, László Tiborné és Szloboda Istvánné Fotó: Horváth László

László Tiborné a nagyvenyimi községháza köztisztviselője 1992. április 1-től áll a polgármesteri hivatal alkalmazásában. Főként a képviselő-testület munkájához kötődő, szervezési, nyilvántartási, jegyzőkönyvvezetői feladatokat látta el 2008 év végéig. 2007 júliusában igazgatásszervező felsőfokú végzettséggel fokozta hatékony munkavégzését. Volt gyámügyes, szabálysértési ügyintéző, birtokvitás ügyeket intéző. 2012 októberéről új munkaterületként az adóügyeket is intézte. Szorgalma, kitartása, példa értékű szakmai felkészültsége munkatársai és az ügyfelek elégedettségét szolgálta.

Szloboda Istvánné 1984. február 1-től a községi tanács szakigazgatási szervénél a kezdetekben adminisztrátori teendőkkel foglalkozott, majd ügyintézői munkakörbe kerülve szociális, népesség-nyilvántartással kapcsolatos hatásköröket látott el. 1992-től új végzettségével anyakönyv-vezetői feladatokra kapott megbízást. Az elmúlt évtizedekben kimagasló munkát végzett az országgyűlési, önkormányzati választások, valamint a népszavazások sikeres előkészítésében, lebonyolításában. Harminckét éven keresztül felelt meg a határidőknek, a jogszabályoknak, és barátsággal fogadta a hozzá forduló ügyfeleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!