Hírek

2017.04.23. 21:35

Dunaújváros közbiztonságáért

Dunaújváros - Dunaújváros Megyei Jogú Város közgyűlése az idei évben a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat Németh Miklós rendőr őrnagynak, Baka Ferenc rendőr törzszászlósnak valamint Katona Norbert címzetes tűzoltó főtörzsőrmesternek adományozta.

Balla Tibor

Németh Miklós őrnagyot 1997-ben nevezték ki a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Őr-és Járőrszolgálati Alosztály hivatásos állományába mint járőrt. Nem sokkal később körzeti megbízott lett, majd vizsgálói feladatokat folytatott. 2004-től a REBISZ állományában nyomozó, szolgálatparancsnok, alosztályvezető-helyettes, 2010-től az Iváncsai Autópálya alosztályvezetője lett. A kimagasló teljesítményét és elhivatottságát bizonyítja, hogy 2013-ban kinevezték a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály osztályvezetőjének. Közterületi szolgálatának ellátása során végzett kiemelkedő tevékenysége folytán jelentős mértékben járul hozzá a város közbiztonságának, és közlekedésbiztonságának megerősítéséhez.

Suszter Tamás (balra) dunaújvárosi rendőrkapitány mellett az idei díjazottak: Németh Miklós, Baka Ferenc valamint Katona Norbert Fotó: Zsedrovits Enikő

Baka Ferenc törzszászlóst 2001-ben nevezték ki a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Őr- és Járőrszolgálati Alosztály hivatásos állományába mint járőrt. Az eltelt évek alatt járőrvezetői-, megbízott, majd kinevezett szolgálatparancsnoki beosztásokban bizonyította rátermettségét, alkalmasságát. A következetes, kiegyensúlyozott, szakmailag megalapozott munkavégzés jellemzi. A közrendvédelmi szakterületen megszerzett több éves tapasztalatával, pontos, kiemelkedő szolgálat-ellátásával hatékonyan járul hozzá a város közbiztonságának fenntartásához.

Katona Norbert főtörzsőrmester 1999-ben kezdte hivatásos tűzoltói pályafutását a Dunaújvárosi Hivatásos tűzoltó-parancsnokságon mint beosztott tűzoltó. A tűzoltó-tanfolyamot jó eredménnyel végezte el, és a későbbiek folyamán tűzoltótechnika-kezelői vizsgát tett. Csoportjába rövid idő alatt beilleszkedett, és azóta is meghatározó tagja. Jól alkalmazkodik minden helyzethez munkája során. Káreseteknél higgadtan, nagy szakmai tudással, odaadással végzi feladatát. Minden önkéntes és soron kívüli feladatra elsőként jelentkezik, és a többieket is inspirálja a feladatra. A lakosság védelme, biztonsága, a tűzoltói szolgálat kiemelkedően fontos része az életének, munkáját hivatásának tekinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!