Hírek

2015.05.11. 14:48

Rendezvények három napon át a közlekedés biztonságáról

Dunaújváros - A közbiztonsági hónap keretében a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csütörtöktől szombatig a gyalogosok, kerékpárosok, autósok és motorosok számára tart közlekedésbiztonsági rendezvényt.

Gallai Péter

Mindhárom eseménynek az Interspar áruház parkolója ad otthont. Május 14-én, csütörtökön 13 órától a gyalogos és kerékpáros közlekedésre fókuszálnak az iskolások bevonásával. A kerékpárosok részére KRESZ tesztlapok kitöltésével, ügyességi pálya felállításával, védőfelszerelések használatának bemutatásával készülnek.

Szombaton a motorosok tesztelhetik gyakorlati tudásukat
Fotó: Ady Géza

Május 15-én pénteken 9 órától kezdődik az V. Uralom az Autóm vezetéstechnikai napot. Az elméleti és gyakorlati feladatokkal színesített rendezvényre a Dunaújváros területén lévő nagyobb cégeket, vállalatokat, továbbá rendvédelmi szervek csapatait hívtak meg. A nézők, látogatók számára lesz KRESZ TOTÓ, gumiabroncs bemutató, szabályos kerékcsere, valamint kerékpáros ügyességi pálya.

Jelentkezés: itt!

Az elmúlt évek sikereire tekintettel május 16-án szombaton pedig a Dunaújvárosi Túra Motor Klub közreműködésével szervezik meg a Biztonságban két keréken 2015. elnevezésű motoros biztonságtechnikai napot. A megnyitó 9 órakor a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság tanácstermében lesz,

A rendezvényen az ORFK munkatársai frissítik fel a motorosok elméleti és gyakorlati ismereteit, mutatják be az új technikai fogásokat. A rendezvényre a tavalyi évben már bevált elektronikus formában várják a nevezéseket, összesen negyven főig. A jelentkezési lapokat a www.police.hu oldalról lehet letölteni.

A kilátogatók részére lehetőség lesz KRESZ TOTÓ kitöltésére, valamint a részeg szemüveg kipróbálására. A gyermekek részére légvárat, arcfestést, valamint kerékpáros ügyességi pályát alakítanak ki. A rendezvény zárásaként pedig Dunaújváros területén motoros felvonulást tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!