Hírek

2017.08.20. 19:10

A közösség ereje és értékei - Ünnepeltek Baracson

BARACS Gazdag és sokszínű programcsomaggal várták az ünneplőket a nagyközségben, ahol a színpadi műsorok mellett a település idei díjazottjait is köszöntötték.

Szabó Szabolcs

Baracson már pénteken kora este megkezdődött az ünnepi műsorfolyam. A település vezetői előbb megkoszorúzták a közelmúltban felállított Baracs vezér szobrát, majd az Anconai szerelmesek című darabot láthatta a népes közönség a Magyarock Dalszínház előadásában.

Szombaton reggel a halastónál a sárkányhajósok szálltak vízre, majd délután a Vezér parkban felállított új szabadtéri színpadon gyermekműsorral kezdődött az ünnepi programcsokor, amelynek keretében kora este a település polgármestere, Várai Róbert köszöntötte az egybegyűlteket.

Várai Róbert a közösségi lét fontosságáról is beszélt

Beszéde kezdetén Márai Sándor idézte:

Nevelhetünk-e valakit hazaszeretetre? Mintha azt mondanám: Korbáccsal és szöges ostorral kényszerítlek, hogy szeresd önmagadat. A haza nemcsak föld és hegy, halott hősök, anyanyelv, őseink csontjai a temetőkben, kenyér és táj, nem. A haza te vagy, szőröstül-bőröstül, testi és lelki mivoltodban; ő szült, ő temet el, őt éled és fejezed ki, mind a nyomorult, nagyszerű, lángoló és unalmas pillanatokban, melyek összessége életed alkotja. S életed a haza életének egy pillanata is. A gondolatok mentén a polgármester kiemelte, szeretné, ha település fiataljai egyre nagyobb számban csatlakoznának a helyi közélethez, alkotó és építő elemei lennének a helyi civil szervezeteknek, kezdeményezéseknek.

Baracs idei kiválóságainak sora egy képen - szép ünneplés fogadta a díjazottakat

Gazdag programcsokor köszöntötte az ünnepet

Az ünnepség keretében adták át a Baracs Községért Díjat, amelyet ezúttal Sutyera Ferencné és Sebestyén Tamás vehetett Várai Róberttől.

Idén először díjazták a település legkiválóbb fiataljait, a Baracs Község Ifjúsági Díjat Kovács Bendegúz, Kenyér Lilla, Fodor Maya, Balogh Kristóf és Mosonyi Csanád vehette át a képviselőtestülettől. Az ünnepség a továbbiakban koncertekkel folytatódott, és a hagyományos tűzijátékkal zárult.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!