Hírek

2015.05.28. 17:31

Közösségi szolgálat: évértékelőt tartottak a Széchenyi gimnáziumban

Dunaújváros - A közösségi szolgálati programban idén is sikeres és szorgalmas évet zártak a gimisek.

Braun Dorottya

A Széchenyi István Gimnáziumban május 28-án tartották a közösségi szolgálat éves zárását. A programban résztvevők ugyanis minden évben bevezető tájékoztatóval kezdenek, az év végén pedig évértékelő előadáson összegzik tapasztalataikat. Ezeket az előadásokat mindig a tizenegyedikes diákok tartják kilencedikes diákoknak, elsősorban azzal a céllal, hogy az elsősök kellőképpen megismerkedjenek a programmal ahhoz, hogy a következő éveikben már tisztán lássák, hogy milyen területen tesznek majd szolgálatot.

Szűcsné dr. Harkó Enikő igazgatóhelyettes elmondta, hogy a közösségi szolgálat kötelező, a diákok csak akkor érettségizhetnek, ha az előírt ötven órát a tizenegyedik osztályos tanévük végéig teljesítik. Egy munkafilmnek is köszönhetően országos hírű a széchenyisek munkája, ezt a kisfilmet az előadáson be is mutatták. A filmben Csathóné Zágoni Nóra, a program elindítója és Márkus Zoltán közreműködő tanár is a diákok munkájáról és annak fontosságáról beszéltek. A filmet az országban mintavideóként több iskolában is bemutatják.

A diákok többek között a Jószolgálati Otthonban és az Idősek otthonában segítettek, de volt aki a rácalmási Tökfesztiválon vette ki a részét az önkéntes munkából. Két kimagaslóan szorgalmas diák, Márkus Zita és Molnár Adrienn prezentációk segítségével be is mutatták közösségi szolgálati munkájukat. A széchenyisek az utóbbi években már többször is felhívták a figyelmet magukra azzal, hogy különleges programokban vettek részt, énekkaruk például Pocsai Mária tanárnő vezetésével, már korábban a Parafónia zenekarral is többször dolgozott együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!