Hírek

2017.05.23. 17:16

A község jövőjéről Kisapostagon

A település arculati kézikönyvét elkészíteni, legalábbis a főbb alapelveket lefektetni gyűltek össze fórumra a kisapostagi polgárok kedden este öt órakor a községházán.

Pekarek János

Ketten. Így a fórum elmaradt: majd később egy új, egyeztetett és remélhetően népszerűbb időpontban rendezik meg. Mindenesetre az idő szorít, mivel a jogszabályi előírások szerint október elsejéig (!) el kell készíteni az említett kézikönyvet - és ez, ahogyan Nagy Attila polgármester megfogalmazta, semmiképpen sem fog menni a lakosság részvétele nélkül.

A kisapostagi települési arculati kézikönyvben (mint települések hasonló kézikönyvében is) olyan szabályoknak kell szerepelniük, mint hogy milyen jellegű épületeket emelhetnek a faluban a jövőben, milyen lehet a tető, a homlokzat, a magasság, az emeletek száma. Vagy: hol lehet, illetve nem lehet új utcát nyitni, milyen legyen ott az utcakép, a növényzet, a vízelvezetés?

A kisapostagi Völgy utca példa is lehetne Fotó: Zsedrovits Enikő

Példa lehetne a jövőképre a Völgy utca...

Hasonlóképpen a község jövőjét alapvetően befolyásoló kérdés, hogy milyen vállalkozásokat engedhet működni, és milyeneket nem?

Ezekhez várták a kisapostagiak javaslatait, ötleteit, észrevételeit kedd este - hiába. Nagy Attila polgármester reméli, hogy a később meghirdetendő új időpontban már valóban megjelennek a helybéliek: fontos lenne!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!