Hírek

2014.08.26. 17:15

Kitüntetéseket adtak át Baracson

Baracs - Ketten Baracs Községért Díjat kaptak, idősebb Hegedüs József tevékenységét díszpolgári címmel ismerték el.

Körmendi Erzsébet

Baracs Községért Díjat vehetett át Katona Mihályné, aki 12 éve tagja, 7 éve gazdasági vezetője a Barátság Nyugdíjas Egyesületnek. Megfontolt javaslataival segíti az éves programtervezést és azok megvalósítását. Jóindulatú, segítőkész. Részt vesz szakmai képzéseken, tagja a dalkörnek. Munkájával nem hivalkodik, szerény, megbízható, minden körülmények között lehet rá számítani.

Hegedüs József, Katona Mihályné és Maczák János. Fotó: Szél László

Szintén Baracs Községért Díjban részesült Maczák János, akit barátai, munkatársai, szürke eminenciásnak tartanak. A fiatalember 2006 óta a programok egyik segítője. Észrevétlen, pedig nélküle nem lenne színpadi műsor, iskolai ballagás, óvodai évnyitó, repülőnap, halászléfőző verseny. A Baracsi Média Egyesületnek megalakulása óta a tagja. A baracsi Szokol rádió műsorvezetője is volt. Mindezt ingyen, segítségből.

A Baracs Díszpolgára kitüntető címet idősebb Hegedüs József vehette át, aki Ifjú kora óta önzetlenül cselekszik a településért. 1950 és1968 között meghatározó játékosa volt a futball csapatnak. Tizennégy éven át irányította az iskola szülői munkaközösségét. A kulturális és sport bizottság elnökeként sokat segített az egyesületnek, az óvodának, az iskolának és az időseknek. Nagy munkát vállalt az első orvosi lakás, az első kultúrház, a Faluház felépítésénél is. Aktív tagja a nyugdíjasklubnak, a Magyar-Francia Baráti körnek, nagy részt vállal a testvér települési kapcsolatok ápolásából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!