Hírek

2015.01.25. 16:25

Széchenyis diákok a Nemzetiben

Dunaújváros - Immáron 22. alkalommal rendezett rangos kulturális seregszemlét a magyar kultúra napjához kapcsolódóan a Széchenyi gimnázium.

Szabó Szabolcs

Szép hagyomány a Széchenyi István Gimnáziumban, hogy a magyar kultúra napjához kapcsolódóan, január végén kulturális seregszemlére várják a város és a környék középiskoláinak tehetséges diákjait. A múlt héten pénteken jelentkező rendezvény József Attila születésének 110. illetve Nagy László születésének 90. évfordulóját állította középpontba.

A Pántlika csoport produkcióját is örömmel hallgatta a zsűri a Széchenyi gimnázium aulájában

Ehhez kapcsolódott a vers- és prózamondók, valamint a az esszéírás és a rajzpályázat feladványa is.

- Az utóbbi évekhez hasonlóan, pénteken is sok diák vett részt a versenyeket, külön örömünkre szolgált, hogy a környező települések középiskolás tanulói közül is sokan bizonyíthatták tudásukat, felkészültségüket - mondta el lapunknak Szücsné dr. Harkó Enikő, a gimnázium igazgatóhelyettese. A Széchenyi gimnáziumhoz kapcsolódó további hír, hogy az intézmény diákszínjátszói is felléptek a Nemzeti Színházban szombaton este rendezett Ádámok és Évák Ünnepe gálaelőadáson. A diákok Mózes elhívása című bibliai részletet mutatták be a Nemzeti színpadán. Felkészítő tanáruk Hutvágnerné Róth Éva; színész mentoruk Csadi Zoltán, a Bartók színművésze volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!