Hírek

2013.01.30. 07:16

A kultúra ünnepén - Díjazottak a Széchenyi versenyéről

Dunaújváros – Remek versenyt és kiváló produkciókat hozott a 21. alkalommal megrendezett monstre kulturális vetélkedő.

Szabó Szabolcs

Lássuk a legjobbakat! Huszonegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Kultúra Napja alkalmából nagyszabású, megyei kitekintésű kulturális seregszemléjét a Széchenyi István Gimnázium. A hangulatos vetélkedőről és mondandójáról már írtunk, most következzenek a szemle kategóriánkénti dobogósai: a vers- és prózamondás, 1- 4. osztályos diákok kategóriában: 1. Harza Márk Noé (Pusztaszabolcs), 2. Cserepes Laura (Dózsa iskola), 3. Szekszárdi Dóra, különdíjas lett Nagy László Áron.

Pocsai Mária vezényli a házigazda Széchenyi István Gimnázium kórusát a Magyar Kultúra napja alkalmábó tartott seregszemle megnyitóján (Fotó: Lázár Zsolt)

Az 5-8. osztályos diák mezőnyében: 1. Dolmány Kira, 2. Acél Dorka. 3. Balla Benedek (mindhárman a Móriczból érkeztek). Különdíjas lett Németh Sára Kulcsról.

A 9-12. osztályosok körében: 1. Dedecsik Ferenc, 2. Dézsi József (mindkettő Széchenyi), 3. Kovács Balázs (Pannon Oktatási Központ), különdíj: Kurucz Flóra (Székesfehérvár, Teleki).

A népdaléneklés mezőnyében is számos tehetséges fiatalt hallhatott a szakmai szűri. A 1-4. osztályosok között 1. Sudri-Budri (Dózsa), 2. Tulipánok (Rácalmás).

Az 5-8. osztályosok körében 1. Molnár Dóra, Tóth Erika (Széchenyi), 2. Böttger Judit Hajnal (Móricz). 3. Harcsa Pintér Zsófia (Móricz).

Az együttesek versengésében: 1. Csicseri Borsók, 2. Pántlikák, 3. a Megyesi Leila, Rácz Luca, Tótin Szilvia alkotta trió, valamint különdíjas lett Kiss Nicholas - mindannyian a Széchenyiből.

A szervezők rajzpályázatot is csatoltak a pénteki kavalkádhoz, a díjazottak: Laki Benjámin (Hild), Józsa Cintia, Mártai Judit (mindketten a Lorántffy-ból), Südi Mirtill (Székesfehérvár), Gál Fanni, Gömöri Luca (Rácalmás), Barati Bence és Fűrész Dóra (Mezőfalva).

A Weöres Sándor munkásságához kapcsolódó esszépályázaton Göbölös Virág, a Széchenyi diákjának pályamunkáját találták a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!