Hírek

2014.03.21. 14:00

Kitüntették a főiskola tanárát, Verő Balázst

A Magyar Tudományos Akadémia elnökének előterjesztésére tizenöt kutató vehetett át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a köztársasági elnök által adományozott elismerést.

Verő Balázs György, az MTA doktora átveszi kitüntetését Pálinkás Józseftől, az akadémia elnökétől (Fotó: www.mta.hu)

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét, valamint a Magyar Ezüst Érdemkeresztet Pálinkás József, az MTA elnöke adta át a kitüntetetteknek.

Iskolateremtő oktatói tevékenysége, eredményes kutatói munkája, valamint műszaki-tudományos kutatási projektek szervezésében és vezetésében játszott kiemelkedő szerepe elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehette át Verő Balázs György, az MTA doktora, a Dunaújvárosi Főiskola Műszaki Intézetének egyetemi tanára. Már gimnazista korom óta egyik kedvenc idézetem, Vörösmarty Mihály A merengőhöz című versének négy sora jutott eszembe: Kinek virág kell, nem hord rózsaberket; / A látni vágyó napba nem tekint; / Kéjt veszt, ki sok kéjt szórakozva kerget: / Csak a szerénynek nem hoz vágya kínt " idézte fel a professzor az MTA honlapjának a pillanatot, amikor megtudta, hogy oda-ítélték számára az elismerést. Mint mondta, egy alkotó ember ugyan nem a rózsaberekért tevékenykedik, de ha a közösség többek között kutató- és oktatótársai, hallgatói - elismerik, azt biztatásnak veheti további munkájához.

Címkék#kutató#MTA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!