Hírek

2015.12.11. 18:40

Közmeghallgatás: csúcsidőben lehetetlen parkolni

Dunaújváros – Csütörtökön este rendezett közmeghallgatást a városházán a közgyűlés, amelyen az idei beruházásokról és fejlesztésekről, valamint a jövő évi tervekről számolt be Cserna Gábor polgármester a hallgatóságnak.

Gallai Péter

Csütörtökön este rendezett közmeghallgatást a városházán a közgyűlés, amelyen az idei beruházásokról és fejlesztésekről, valamint a jövő évi tervekről számolt be Cserna Gábor polgármester a hallgatóságnak (erről már írtunk), majd a jelenlévők kaptak szót, és elmondhatták észrevételeiket és javaslataikat a városvezetőknek. Többen Táborállás problémáit vetették fel, de a sporttámogatás is téma volt.

Minden hozzászóló felvetését rögzítették, akik vagy írásban, vagy személyesen kapnak tájékoztatást

A felszólalók közül Csongor György a kórház körüli parkolási gondokat említette, csúcsidőben ugyanis lehetetlen megállni. Mint mondta, szerinte a kórház kerítésének beljebb helyezésével lehetne új helyeket létesíteni. Ez különösen azért lenne fontos, mert ha a kiszervezett ellátások is visszakerülnek az intézménybe, még tovább nő a járműforgalom.

Csontos Mihály, az északi lakópark csatornázásának várható időpontjáról érdeklődött, valamint az ottani utcák tulajdonviszonyainak rendezetlenségéről beszélt. Majd ötletként felvetette, hogy a Szalki-szigeten, ahol a városi ünnepeket is rendezik, új színpadot kellene építeni, ami méltó az eseményekhez. Emellett a rendelőintézet külső felújítását is sürgősen megoldandó problémának nevezte. Majdán Gábor szintén Táborállás problémáiról beszélt, ami szerinte mostohagyerekként van kezelve. Mudra József arról is beszélt: a városi szemétszállítás azért kerül sokba, mert drága pénzért Adonyba viszik a szemetet, holott korábban szó volt helybeni megoldásról. Nádi Ibolya a Krúdy utca járda hibáinak kijavítását kérte.

Cserna Gábor polgármester minden esetben kérte a hivatal illetékes osztályát, akár személyes formában is vegyék fel a kapcsolatot a felszólalókkal, illetve a szabályok adta lehetőséggel élve, írásos formában tájékoztassák őket.

Liszkai Erzsébet a Móricz iskola körüli áldatlan parkolási állapotokat vetette fel, megkérdezte, az önkormányzat szándékozik-e személyes felelősségre vonást a közvilágítási projekt problémái miatt. Amikor támogatásokról döntenek, akkor ne csak a labdarúgást finanszírozzák, hanem a napi közérzetet romboló problémákat is orvosolják. Pár éve indult rendőrségi eljárás az önkormányzatot érintő több vállalat ellen, szeretne erről is tájékoztatás kapni - szintén írásban kap válaszokat. Slett Ferenc azt kérte, a város jövőre is támogassa a DPASE utánpótlását, ahol közel négyszáz fiatal rúgja a labdát.

Cserna Gábor válaszában elmondta, a napokban tárgyalt Sallói Istvánnal, a DPASE sportigazgatójával. Abban egyetértettek, legfontosabb az utánpótlás. - A gyerekek, szülők, az edzők kezét az önkormányzat eddig és a jövőben sem fogja elengedni. Azonban a felnőtt csapat vezetésével bizonyos kommunikációs problémák vannak.

Cserna Gábor hangsúlyozta: a menedzsment magas lóról beszél a város vezetésével, diktálni akarnak, ebben nem partnerek. Amennyiben változtatnak a hangnemen, akkor hajlandóak velük tárgyalni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!