Hírek

2016.08.25. 19:10

A lebontott katona titkai

Rácalmás - A napokban tűnik el a település eddigi legnagyobb látványossága, amely majd Pákozdon épül fel ismét. Betonmutatvány.

Szabó Szabolcs

Rohonczi ROHO István képzőművész közel kilenc évent át építette, gondozta, kezelgette és óvta a rekordhuszár közel 13 méter magasra nőtt mintáját a régi rácalmási lovarda udvarán, amelyet másfél hónapja kezdtek el bebebetonozni egy hasábnyi szarkofágba, hogy aztán e monumentális tömböt kilenc egységre tagolják a szakemberek. A szeletelés két héttel ezelőtt kezdődött szerdán este pedig már szinte alig látszott valami a betonkolosszusból és az azt rejtő huszárból.

Magam se e látványhoz szoktam az utóbbi évtizedben, ám örömmel tölt el, hogy hamarosan véget ér a Miskakaland és jó helyre kerül majd az alkotás - mondta el lapunknak a művész, akire még temérdek feladat vár a következő hetekben, hiszen még a mintát tisztázni kell, majd ezután jöhet a végleges felépítés, és egyben a kiöntő folyamat Pákozdon. Az első egységeket hamarosan elszállítják Rácalmásról.

Címkék#Rácalmás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!