Hírek

2014.12.03. 14:40

Remekeltek a Gárdonyi diákjai a XII. Klauzál Kupa Országos Amatőr Táncversenyen

Dunaújváros - A múlt héten vasárnap Budapesten a Tétényi Művelődési Központban rendezték meg a XII. Klauzál Kupa Országos Amatőr Táncversenyt, amelyen remekül szerepeltek a Gárdonyi iskola diákjai.

Szabó Szabolcs

Jellemző kép a Klauzál Kupáról - sokszor szólították dobogóra a Gárdonyi iskola diákjait

Az eredményekről Dobra László, a Petőfi Sándor Általános Iskola Gárdonyi alegysége tagintézmény-vezetője számolt be lapunknak:

A mini korcsoportban, formáció kategóriában az arany érmet a Baj van a részeg tengerésszel című produkció hozta el, a 3.osztályos táncosok előadásában. A produkció koreográfusa Tóth-Varga Zsuzsanna.

A mini korcsoport egyéni kategóriában Tóth-Varga Bettina szintén aranyérmet szerzet, a Cini-cini kisegér című koreográfiával, sőt, még a zsűri különdíját is elhozta. A szeptemberben érkezett első osztályosok az első versenyükön már rögtön dobogós helyen végeztek, a Manók és tündérek produkcióval, ők a bronz érmet hozták el, formáció kategóriában. Koreográfusuk Tóth Boglárka volt.

Kiscsoport kategóriában (trió) a második osztályos Kovács Nikolett, Matlag Miranda és Orsós Ramóna szintén az aranyérmet vehetett át az eredményhirdetésen a Merida, a bátor című táncukért. Koreográfus: Szerecz Róbert.

Gyerek korcsoportban az 5.osztályos táncos lányok a 6. helyen végeztek, igen erős mezőnyben a Mosolyogni kell című koreográfiával. Az első versenyükön a 4. osztályos Petit csoport a 7.helyen végzett az Addams Family koreográfiával, az Adagio csoport pedig elhozta az ezüst érmet a Nyár jön című tánccal, és az Arany érmet pedig a Kőkorszaki koncert című produkcióval. Koreográfusok: Tóth Boglárka és Szerecz Róbert.

A Junior kategóriában nagyon sok nívós és erős produkciót láthatott a zsűri, de ennek ellenére táncosaink igen szép eredménnyel tértek haza a versenyről. Szólóban Ragács Kincső ezüst érmet szerzett, Ádám Gréta és Muhari Zsófia duója arany érem tulajdonosa lett, az Élet a dzsungelben formációja szintén az Arany érmet szerezte meg. Ádám Gréta még megkapta a zsűri különdíját, valamint a formáció a fotós különdíjat szerezte meg.

Ha már a különdíjnál tartunk, iskolánk megkapta a legeredményesebb iskola, csoport különdíját is - tájékoztatta lapunkat az eseményről Dobra László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!