Hírek

2017.04.05. 20:15

A legjobban ők lőttek - Rendészeti versenyen a Dunaferr középiskolásai

Miskolc/Dunaújváros - A Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban rendezték meg a hét végén az I. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny döntőjét, amelyen a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is részt vett.

Balla Tibor

A mieink végül a nevezett 69 szakközépiskola közül a 10. helyet szerezték meg. A lövészeti versenyszámban az iskola tanulói az első helyen végeztek!

Három héttel ezelőtt az Adyligeti rendőrképző iskolában megtartott középdöntőn harcolta ki a Dunaferr iskola gárdája az országos döntőbe kerülést, amelynek a hét végén Miskolc adott otthont. Az első napon elméleti teszteket kellett megoldani a csapatoknak, többek között rendészeti ismeretekből, informatikából, idegen nyelvből és KRESZ-ismeretből írtak tesztlapot.

Kiss Patrik, Nagy Tibor, Zsebeházi Patrik és Kovács András, középütt a felkészítő, Körmendi János<br> Fotó: K. J.

A második nap már keményebb fizikai megpróbáltatásokat hozott, 2000 méteres síkfutás, fekvőtámasz, két karú függés, felülés és helyből távolugrás volt a fizikai számok sora, majd egy nehéz akadálypályát kellett leküzdeniük. A szakmai feladatok között a katasztrófavédelem a tűzoltó gépkocsin lévő eszközök ismeretét, a szabályos sugárcsőszerelés bemutatását ellenőrizte. A büntetés-végrehajtási gyakorlaton egy zárkát rendeztek be a diákok részére, ahol meg nem engedett eszközöket kellett keresni, illetve egy szabályos zárkarendet kellett kialakítani. Feladat volt még a légpuskalövészet is, ahol a dunaferres tanulók a verseny legjobb eredményét elérve megnyerték a versenyszámot. Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a fizikai felmérésen és a katasztrófavédelmi gyakorlaton is.

A Kiss Patrik, Nagy Tibor, Zsebeházi Patrik és Kovács András összeállítású együttest Körmendi János százados, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Ifjúsági bűnmegelőzési tanácsadója készítette fel a versenyre. A fiatalok nem csak a versenyen szerepeltek kitűnően, de az elért eredmények alapján kiválóan teljesítették a rendészeti szakgimnázium felvételijéhez szükséges feladatokat, így továbbtanuláskor mentesülnek a fizikai felvételi eljárás alól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!