Hírek

2016.04.05. 13:01

Puskás Ferencre emlékeztek Dunaföldváron

Dunaföldvár - Születésnapján, április elsején Puskás Ferencre, minden idők legnagyobb magyar és a világ legjobb futballistájára, az elmúlt héten a Legendák Világbajnokának választott sportolóra emlékeztek Dunaföldváron.

L. Mészáros Irma

A fiatal játékosok jelenlétében Holler Ferenc (balra) és Mráz Balázs elnökök is koszorúztak

Ugyanis a legenda hosszabb-rövidebb időt Dunaföldváron élt, ahová rokoni és baráti kapcsolatok kötötték - gyakran járt itt az ötvenes években. de később is; hol Erzsébet asszonnyal, hol meg hozta az egész Honvédot.

A település nevében Horváth Zsolt polgármester, a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében a szervezet Tolna megyei igazgatója, Krausz Márton és a Játékvezetői Bizottság elnöke, Sebestyén Ágoston, valamint a Puskás Intézet igazgatója, Szöllősi György helyezte el az emlékezés koszorúit a Béke téri épület falán található emléktáblánál. amelyen az alábbi felirat olvasható: Ebben a házban lakott 1983 nyarán Puskás Ferenc, a legendás aranycsapat kapitánya, minden idők legnagyobb magyar labdarúgója . De tisztelegtek Puskás Ferenc emléke előtt ifjú játékosaik jelenlétében a helyi futballklubok, a Holler UFC és a Dunaföldvár FC képviselői, Holler Ferenc és Mráz Balázs elnökök is.

A megemlékezésen jelen voltak Puskás Ferenc feleségének, a dunaföldvári kötődésű Erzsébet asszonynak a rokonai, dr. Korompay Andrásné Virág Erzsébet, s a régi jó barátok közül idős Szászvári Lajos, valamint a Farkas házaspár.

A főhajtást 2009 óta Szabados Sámuel gimnáziumi tanár, a Dunaföldvár Tv sportriportere szervezi. A beszédek méltatták Puskás Ferenc pályáját, tehetségét, s felidézték földvári kötődésének történetét, személyiségének közvetlenségét és különleges varázsát.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!